Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 2-30 decembrie 2024. În general, specialiștii spun că vremea va fi mai rece decât în mod normal, dar temperaturile vor crește treptat spre finalul lunii.

Cum va fi vremea în săptămâna 2-9 decembrie

Meteorologii spun că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului. Acest lucru este valabil pentru o parte din țară.

La munte, frigul va fi mai puternic, iar temperaturile vor rămâne sub zero grade. Pentru această săptămână nu sunt așteptate ploi.

Citește și: Ce este un vortex polar? Temperaturile vor ajunge la -10 grade în zonele de depresiune. Cum va fi afectată România

vreme decembrie, meteorologi anm

Cum va fi vremea în săptămâna 9-16 decembrie

Pentru această perioadă meteorologii anunță valori termice apropiate de cele normale. De asemenea, și nivelul precipitațiilor va fi apropiat de cel considerat obișnuit pentru mijlocul lunii decembrie. Acestea vor fi prezente în special în regiunile sudice și sud-estice.

Cum va fi vremea în săptămâna 16-23 decembrie

Temperaturile vor fi obișnuite, cu valori apropiate de cele normale pentru acest interval. Ploile nu vor fi însemnate cantitativ.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR, explică ce se întâmpla dacă Ciolacu intră în turul doi după renumărare dar se retrage din cursă- antena3.ro

Citeste si: Băsescu: „N-a fost niciun atac rusesc. A fost atacul la democraţie prin şarlatanie, prin ceea ce este acest Georgescu”- stirileprotv.ro

„Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, au anunțat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Cum va fi vremea în săptămâna 23-30 decembrie

În săptămâna Crăciunului, temperaturile vor fi în mare parte normale pentru acea perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele obișnuite în cea mai mare parte a țării. Totuși, pot să apară mai multe fenomenele precum ceața, lapovița și ninsoarea.

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie” , potrivit ANM.

Citește și: Orașul din România care a interzis trotinetele electrice de închiriat. Cât timp va fi în vigoare măsura

vreme decembrie, meteorologi anm


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si