"E o primăvară neobișnuită prin contraste foarte puternice", a declarat un climatolog despre cum se manifestă acest anotimp în România.

Se pare că România trece prin mai multe contraste, de la temperaturi calde, la temperaturi reci. Cum se anunță a fi vremea în luna aprilie?

Vremea în luna aprilie, în România: "E o primăvară neobișnuită prin contraste foarte puternice"

Un climatolog a vorbit despre diferențele de temperatură resimțite în această primăvară.

Roxana Bojariu, climatolog, a vorbit despre cum se manifestă acest anotimp în România, menționând că nu ar fi vorba neapărat despre anomalii meteorologice, pentru antena3.ro.

Se pare că o primăvară neobișnuită s-a manifestat și în țări precum Grecia sau Bulgaria.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

termometru in soare

Cum va fi vremea în luna aprilie?

[Sursa foto: istockphotos]

E o primăvară neobișnuită prin aceste contraste foarte puternice, contraste care vin de la temperaturi extraordinari de mari, vă spune un climatolog care se uită în cifre, și noi suntem uimiți, cei obișnuiți cu cifrele, când vedem temperaturi de 31 de grade nu doar într-o zi și în mai multe zone din sudul României, dar au fost zone și în sud-estul Europei, în Grecia, în Bulgaria.

Trecerea la episoade mai reci se face, nu neapărat, cu atingerea unor anomalii negative puternice, a declarat Roxana Bojariu, conform antena3.ro.

Potrivit climatologului, vremea ar urma să ajungă în valorile normale ale perioadei, cu ușoare tente către temperaturi sub normă.

Citește și: VIDEO- Și-a dezgropat „fratele” după un vis crezândcă mai trăiește. Făptașul este acuzat de profanare de morminte

Ajungem la normal sau ușor pe sub normă, numai că acest contrast rămâne foarte mare și balanța înclină pe partea pozitivă a anomaliilor de temperatură. Deci, o primăvară foarte caldă care urmează unei ierni iarăși nefirești, dar nu e vorba numai de România, a declarat Roxana Bojariu, conform antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si