Primăvara se pare că a debutat cu valori peste media normală, iar meteorologii anunță că vremea se va menține călduroasă pe parcursul întregii luni.

Elena Mateescu, meteorolog ANM, a oferit informații despre starea vremii din luna martie, pentru antena3.com.

Cum va fi vremea în prima lună de primăvară?

Având în vedere debutul cald al primei zi de primăvară, întreaga lună martie va aduce valori peste medie.

Meteorologul ANM, Elena Mateescu, a declarat că vremea se va menține caldă, cu temperaturi care vor ajunge până la 16 grade. 

"Primăvara debutează cu o vreme foarte caldă. Și la sfârșit de săptămână valorile de temperaturi rămân ridicate, cu mici variații de la o zi la alta, 8...19°. Debutul săptămânii următoare poate veni chiar cu valori până la 16°. Este vorba despre un început de primăvară mai cald decât în mod normal, deoarece valorile de temperaturi, și la această oră, înregistrează mai ales în partea de vest, centru a țării, valori între 10 și 16° C, în timp ce în sud, cel mult 8...12° C, inclusiv în capitală, 10°C", a declarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Ce pârtii se închid sâmbătă? Sezonul de schi 2024 se închide timpuriu

ploaie

Se anunță ploi temporare și vreme caldă

[Sursa foto: istockphotos]

Este important de menționat că deasupra româniei s-a aflat un val de prah saharian, care este, mai mult sau mai puțin, responsabil de temperaturile calde din ultima perioadă. Precipitațiile care se anunță este posibil să cauzeze depuneri ale prafului saharian, care, în anumite zone ale țării, va putea fi vizibil.

"Este posibil ca pe parcursul intervalelor cu ploi, chiar dacă la nivel teritorial acestea vor fi restrânse, să consemnăm, datorită transportului de praf saharian dinspre nordul Africii, depuneri, mai ales în zonele unde va ploua, precum zona Banatului, Crișana, Oltenia. Este posibil să apară și în nordul Moldovei sau în Transilvania și local în Moldova, astfel încât acest praf să se resimtă în aceste zone", a continuat Elena Mateescu, potrivit aceleiași surse.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si