Vremea se încălzește în următoarele zile, cu temperaturi maxime de până la 14-15 grade, însă doar în zona de sud-vest a teritoriului și izolat în sudul sau estul țării.

Citește și: VIDEO- Fenomen meteorologic atipic în România. La munte, mai cald decât în București

Este posibil ca ploile să se înmulțească în aceste zile, pe fondul unor temperaturi anormale, urmând să ningă doar la munte, la altitudini mai mari.

Sunt temperaturi mai mari decât normalul acestei perioade. Începând de marți, temperaturile se vor încadra între 2-3 grade și 15 grade.

Vremea în săptămâna 11-17 decembrie în România

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în nordul țării și în depresiuni, spun meteorologii ANM.

Minimele vor fi pozitive în partea vestică a țării, în timp ce în jumătatea estică minimele vor fi în continuare negative, pe parcursul nopții.

Precipitațiile nu vor fi însemnate cantitativ și pe arii restrânse. Mai însemnate vor fi ploile din vestul și nord-vestul țării, frontul de nori fiind în deplasare și spre celelalte regiuni.  

În zonele montane, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Miercuri și joi, se vor înregistra precipitații mai însemnate cantitativ.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

vremea anm

Prognoza ANM pe regiuni

[Sursa foto: Pexels.com]

Cum va fi vremea pe regiuni în această săptămână

Banat. La începutul săptămânii, valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 8 grade, spre 10 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 3...4 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie.

După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 11- 15 decembrie.

Transilvania. La începutul săptămânii, valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 4 grade, spre 7 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 1...2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. 

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii în jurul a -2 grade, în prima noapte a intervalului, spre 3...4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -5 grade, în noaptea de 17 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -16 decembrie.

Moldova. În această săptămână se manifestă alternanțe semnificative de la o zi la alta a mediilor temperaturilor maxime, acestea urmând a se încadra între 2 și 7 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 12, 14 și 18 decembrie. 

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii de -4...-3 grade, la începutul intervalului, spre 1...2 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3...-2 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 14 și 15 decembrie.

Vremea în săptămâna 11-17 decembrie în România

Prognoza pe regiuni în săptămâna 11-17 decembrie în România

[Sursa foto: Pexels.com]

Muntenia. Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a săptămânii până spre valori în jurul a 10 grade în perioada 12 -14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4...5 grade în zilele de 16 și 17 decembrie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de -3...-2 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre 3...4 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -4 grade, în noaptea de 17 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Oltenia. Valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a săptămânii până spre valori în jurul a 11 grade în ziua de 12 decembrie, apoi vor fi alternanțe notabile de la o zi la alta, urmând ca în perioada 13 -17 decembrie maximele să fie cuprinse între 4 și 8 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 16 și 17 decembrie.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de -2...-1 grad, în noaptea de 11 decembrie, spre 2...3 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3 grade, în noaptea de 17 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, meteorologii anunță vreme mai caldă decât în mod normal pentru următoarele zile.

Vor fi temperaturi de 9-10 grade începând de marți, 12 decembrie. Sunt așteptate ploi ușoare marți dimineață, dar va ploua mai consistent începând de joi, când frontul atmosferic venit din nord-vest va ajunge aici.

Temperaturile minime vor deveni pozitive și în Capitală, începând de marți-miercuri.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si