Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  a emis prognoza completă pentru următoarele două săptămâni. În perioada 16- 29 octombrie 2023 vremea se va schimba radical.

La jumătatea intervalului  16- 29 octombrie 2023  vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele zone ale țării, urmând ca apoi vremea să se răcească. 

Citește și: VIDEO- Iarna și-a făcut apariția. La munte, stratul de zăpadă măsoară 15 cm

Vremea în Banat

În prima săptămână, valorile termice se vor situa ușor sub cele normale, iar media maximelor va fi de 15-16 grade Celsius, iar cea a minimelor de 2-4 grade.

Temperatura aerului va crește, iar în zilele de 20 și 21 octombrie vremea se va încălzi, temperaturile maxime având valori mai puțin obișnuite pentru această perioadă a anului, de 25-27 de grade. Minimele vor fi de 12-14 grade Celsius. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar în a doua săptămână din interval sunt așteptate temperaturi apropiate celor specifice perioadei, maximele ajungând la 18-20 de grade, iar minimele la 8-10 grade.

După data de 19 octombrie sunt așteptate ploi aproape în fiecare zi.

Vremea în Crișana

În primele două zile ale intervalului 16-29 octombrie 2023, mai exact, în zilele de 16 și 17 octombrie, valorile termice se vor situa ușor sub cele normale.

Media maximelor se vor situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2-3 grade Celsius.

Temperatura aerului va crește treptat, iar în zilele de 20 și 21 octombrie vremea se va încălzi, mediile maximelor ajungând la 24-26 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 12-14 grade. Apoi, vremea se va răci din nou, astfel încât pentru cea de-a doua săptămână sunt așteptate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei prognozate, când valorile medii ale maximelor vor fi de 18-20 de grade, iar ale minimelor de 8-10 grade.

După data de 19 octombrie, ploile sunt așteptate aproape în fiecare zi.

Cum va fi vremea în perioada 16 - 29 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni!

Cum va fi vremea în perioada 16 - 29 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni!

[Sursa foto: Unsplash]

Vremea în Transilvania

În prima săptămână din intervall, valorile termice vor fi sub cele normale. Se vor înregistra medii ale maximelor de 12-14 grade, iar ale minimelor de 0-2 grade.

Temperatura aerului va crește treptat, iar în zilele de 20-21 octombrie vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor situa în jurul a 20-24 de grade. Minimele vor fi de 7-9 grade Celsius. Apoi, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână sunt așteptate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 16-18 grade, iar ale minimelor de 5-7 grade.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După data de 19 octombrie va ploua în cantități slabe aproape zilnic.

Citește și: VIDEO- Vremea s-a răcit brusc. A nins ca-n povești în mai multe zone din România! Peisaj de iarnă la mijlocul lunii octombrie

Vremea în Maramureș

Pe 16 și 17 octombrie se vor înregistra valori termice sub cele normale, iar media maximelor va fi de 12-13 grade, în timp ce a minimelor va fi de 1-2 grade.

Temperatura aerului va crește treptat, iar în zilele de 20-21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod normal, atunci când se vor înregistra medii ale maximelor de 20-22 de grade, iar minimele fiind de 9-11 grade. Apoi, vremea se va răci din nou, iar în a doua săptămână sunt așteptate temperaturi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Valorile se vor situa în jurul maximelor de 16-18 grade, precum și minimelor de 6-8 grade Celsius.

Va ploua temporar, în cantități mici, începând cu data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință.

Vremea în Moldova

În prima săptămână sunt așteptate temperaturi ușor sub cele normale acestei perioade. Media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2-3 grade. 

Temperatura aerului va avea ulterior o tendință de creștere treptată, urmând ca în ziua de 20 octombrie media maximelor să ajungă spre 20-22 de grade, iar cea a minimelor spre 8-10 grade. În zilele de 21 și 22 octombrie maximele înregistrate vor fi între 12-20 de grade, iar minimele se vor situa între 4 și 10 grade.

În a doua săptămână sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice acestei perioade, iar maximele vor ajunge în medie la 14-16 grade. Minimele vor fi de 6-8 grade.

După data de 19 octombrie va ploua aproape în fiecare zi.

Vremea în Dobrogea

În perioada 16-18 octombrie se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale acestei perioade. Media maximelor va fi de 16-18 grade, iar cea a minimelor de 6-9 grade. 

Apoi, vremea se va încălzi treptat, iar la data de 20 octombrie temperaturile înregistrate vor fi mai mari decât normalul pentru acest interval. Maximele vor fi de 26 de grade, iar minimele vor fi de 12-14 grade. După această dată, vremea se va răci din nou, iar în a doua săptămână sunt așteptate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, mediile maximelor ajungând până la 18-20 de grade, iar minimele până la 10-12 grade.

În zilele de 23 și 24 octombrie probabilitatea pentru ploile slabe va fi mai ridicată.

Vremea în Muntenia

În prima săptămână, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar media maximelor va fi de 17-18 grade, în timp ce a minimelor va fi de 4-6 grade.

Vremea se va încălzi treptat, iar la data de 20 octombrie maximele vor fi de aproximativ 26 de grade, iar minimele de 12-14 grade. În a doua săptămână sunt așteptate temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă cu maxime medii de 18-20 de grade și minime de 6-9 grade Celsius.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Există șanse mai mari să plouă slab în zilele de 23 și 24 octombrie.

Citește și: VIDEO- Vremea schimbă foaia: Ploaia și-a făcut apariția în mare parte din teritoriu, iar la munte a nins

Vremea în Oltenia

În zilele de 16 și 18 octombrie se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei. Media maximelor va fi de 16-18 grade, iar cea a minimelor va fi de 4-6 grade.

Vremea se va încălzi treptat, iar în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Maximele medii se vor situa între 24-26 de grade, iar minimele vor fi de 10-12 grade. Din data de 22 octombrie, vremea se va răci din nou. Pentru a doua săptămână sunt așteptate temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar maximele vor fi de 18-20 de grade, iar minimele vor fi de 10-12 grade.

În intervalul 22-24 octombrie, dar și după data de 26 octombrie, probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată.

Cum va fi vremea în perioada 16 - 29 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni!

Cum va fi vremea în perioada 16 - 29 octombrie 2023? Prognoza meteo completă pe următoarele două săptămâni!

[Sursa foto: Freepik]

Vremea la munte

În zilele de 16 și 17 octombrie vremea se va răci, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Media maximelor va fi de 4-6 grade, iar cea a minimelor de -2...0 grade Celsius.

La altitudini de peste 2.000 de metri temperatura va fi mai scăzută, spre -7...-3 grade. Apoi, vremea se va mai încălzi, iar maximele vor fi în general de 14-16 grade, în timp ce minimele vor fi de 6-8 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, astfel încât, pentru cea de-a doua săptămână sunt așteptate temperaturi apropiate de cele specifice acestei perioade. Maximele vor fi de 8-10 grade, iar minimele vor fi de 2-4 grade. 

După data de 19 octombrie și până la finalul intervalului prognozat se vor semnala temporar precipitații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si