Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri, 21 iulie, prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Iată cum va fi vremea în perioada următoare!

Citește și: VIDEO- S-a dat startul weekendului pe cea mai mare plajă urbană din Europa

Cum va fi vremea în perioada 24 iulie-21 august 2023? ANM anunță temperaturi record și un nou val de caniculă în România!

Cum va fi vremea în perioada 24 iulie-21 august 2023? ANM anunță temperaturi record și un nou val de caniculă în România!

[Sursa foto: ANM]

Vremea 24 – 31 iulie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate

de cele normale.

Când vine vorba despre cantitățile de precipitații, regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și deficitar în regiunile sudice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Vremea 31 iulie- 7 august 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Precipitațiile vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru
acest interval.

Vremea 7-14 august 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Stațiunea Balta Albă, izvor de sănătate

Vremea 14-21 august 2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru
această perioadă.

Cum va fi vremea în perioada 24 iulie-21 august 2023? ANM anunță temperaturi record și un nou val de caniculă în România!

Cum va fi vremea în perioada 24 iulie-21 august 2023? ANM anunță temperaturi record și un nou val de caniculă în România!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Weekend de foc pentru români! 33 de județe vor fi lovite de furtuni și caniculă. Al treilea val de caniculă vine cu temperaturi istorice

Vremea extremelor în România! ANM a emis o nouă avertizare meteo de Cod portocaliu și galben de vijelii, ploi și caniculă care vizează 33 de județe ale țării. Iată care sunt zonele vizate.

Urmează un weekend de foc pentru români.

Pentru vineri și sâmbătă, meteorologii au lansat noi avertizări de caniculă și de fenomene meteo extreme, iar pentru duminică, ANM spune că valul de căldură va persista în regiunile sudice. La începutul săptămânii viitoare, canicula se va extinde în cea mai mare parte a țării și va deveni mai intensă.

Citește și: Weekend de foc pentru români! 33 de județe vor fi lovite de furtuni și caniculă. Al treilea val de caniculă vine cu temperaturi istorice

Avertizarea ANM de  Cod portocaliu de vijelii și ploi  este valabilă în intervalul  21 iulie, ora 18:00, 22 iulie, ora 06:00.

În perioada menționată, în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei, se așteaptă fenomene meteo caracterizate prin instabilitate atmosferică accentuată.

Acestea includ intensificări ale vântului cu rafale între 70 și 90 km/h, iar izolat, chiar peste 100 km/h.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, se vor înregistra vijelii puternice, grindină de dimensiuni medii și posibil chiar mari, descărcări electrice frecvente și averse torențiale. În intervale scurte de timp, de la 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi cuprinse între 30 și 40 l/mp, iar local, acestea pot depăși 50 l/mp.

Citește și: VIDEO- Ploaia a făcut ravagii în Sinaia. Străzile sunt inundate, iar apa a ajuns la un nivel considerabil. Situația este asemănătoare în mai multe județe din țară

Avertizarea ANM de  Cod galben de vijelii și ploi  este valabilă în intervalul  21 iulie, ora 15:00 – 22 iulie, ora 10:00.

În perioada menționată, cea mai mare parte a țării va fi afectată de instabilitate atmosferică, caracterizată prin intensificări ale vântului cu rafale între 55 și 70 km/h. Vor apărea vijelii, grindină, descărcări electrice frecvente și averse torențiale, în care cantitățile de apă vor fi în general de 20 până la 25 l/mp, dar izolat pot depăși 30 până la 40 l/mp, în intervale foarte scurte de timp.

Citește și: Un rechin a declanșat panica pe o plajă din Europa- VIDEO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si