Meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade pe întreg teritoriul României. În perioada 7-14 noiembrie 2022 regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țaării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Ce temperaturi se vor înregistra?

În perioada 7-14 noiembrie se vor înregistra temperaturi maxime între 4-16 grade Celsius, mai cald va fi între 7 și 10 noiembrie, temperaturile minime vor fi negative.

Vor fi precipitații în majoritatea zonelor din țară, mai ales pe 9 și 10 noiembrie.

Citeste si: Prognoza meteo seara 5 noiembrie 2022

Încă de vineri, 4 noiembrie, temperaturile au început să scadă. Finalul lunii va veni cu un regim termic normal, când maximele nu vor trece de 15 grade Celsius în termometre.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„De vineri temperaturile încep să scadă. Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius. Sigur, şi temperaturile minime este de aşteptat să scadă treptat”, a declarat joi Florinela Georgescu. 

Vremea în luna decembrie

„Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub minus -10 grade. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai spus Florinela Georgescu.

Citeste si: Cum va fi iarna 2022-2023? Prognoza meteorologilor pentru lunile care urmează

Este destul de posibil, ca şi iarna trecută, ca stratul de zăpadă cel mai consistent să îl avem în zona de munte, dar s-ar putea vorbi de acest strat mai consistent mai degrabă din luna ianuarie încolo”, a mai spus Florinela Georgescu.

Ultimii ani ne-au arătat că nu este exclus ca manifestările de iarnă să se extindă şi în luna martie, deci iarna să fie extinsă în primăvară.

Citeste si: Meteo 4.11.2022 prânz


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si