Pentru această perioadă, vremea va fi foarte călduroasă. De asemenea, vântul își va face apariția în unele regiuni intracarpatice și la munte.

Cum va fi vremea în primele zile ale primăverii

Cum va fi vremea în primele zile ale primăverii. Temperaturi de până la 17 grade

Cum va fi vremea în primele zile ale primăverii. Temperaturi de până la 17 grade

[Sursa foto: PixaBay]

În cursul zilei de luni, vor fi înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Pe arii extinse va ploua mai ales sub formă de aversă, iar pentru perioade scurte de timp instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină. 

La munte, la peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va ploua.

Citește și: Meteorologii au prelungit codurile galben şi portocaliu de vânt puternic şi viscol în zona de munte. Acestea sunt valabile până vineri

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70-80 km/h, iar la altitudini mari, rafalele vor depăși 90-100 km/h; temporar vântul va avea intensificări și în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h, precum și în Moldova și Dobrogea, cu viteze în general de 40-50 km/h.

Marți, valorile termice sunt  în creștere față de ziua anterioară.

Vremea va fi mult mai caldă față de alți ani.

Temperaturile maxime  vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade. De asemenea, temperaturile minime între 1 și 10 grade. În vestul, sud-vestul și parțial în nord-vestul țării, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea, când pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice.

În București temperatura maximă va fi de 17 grade

Cum va fi vremea în primele zile ale primăverii. Temperaturi de până la 17 grade

Cum va fi vremea în primele zile ale primăverii. Temperaturi de până la 17 grade

[Sursa foto: PixaBay]

În Capitală, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei. Precipitațiile vor fi reduse.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16-17 grade, iar cea minimă în jurul a 5 grade.

Citește și: EXCLUSIV: Când vine primăvara 2023- Temperaturi ridicate de până la 19 grade Celsius/ ”Vom mai avea, cu siguranță, și episoade de iarnă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si