Close sidebar
Close sidebar

Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Specialiștii anunță vreme mai rece în perioada 8-21 ianuarie și spun că temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade din an.

Madalina Grigore,

Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea în următoarele două săptămâni și precipitațiile sub diferite forme își vor face prezența simțită în mare parte a zonelor din țară.

Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în fiecare regiune din România!

Citește și: VIDEO- Program prelungit pe pârtii. Turiștii se bucură de sporturile de iarnă

Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Banat

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu medii în general de 0-2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece cu medii ale minimelor de -8 și -4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va crește, astfel că mediile regionale ale valorilor diurne se vor situa între 3 și 6 grade și ale celor nocturne între -4 și -2 grade.

Șanse mai mari de precipitații vor fi mai ridicate în intervalele 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Crișana

Până spre finalul primei săptămâni, maximele termice se vor menține la valori ușor sub normele perioadei, cu medii de 0-2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, astfel încât mediile minimelor vor fi de -8 și -4 grade.

Ulterior, temperatura aerului va avea tendință de creștere până la valori în jurul normelor climatologice, cu medii ale maximelor de 2-4 grade și ale minimelor de -5 și -2 grade.

Cel mai probabil precipitațiile se vor înregistra în intervalele 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Transilvania

În prima parte a intervalului prognozat, valorile termice vor avea unele variații, cele diurne vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă, mediile valorilor maxime vor fi de -3...0

grade. Mediile valorilor nocturne vor reprezenta o vreme rece, geroasă, în special în nopțile de 9 și 12 ianuarie, când mediile minimelor vor fi de -13...-5 grade. Mai apoi, temperatura aerului se va afla în creștere până când vor fi înregistrate valori care trec ușor de normalul perioadei, mediile valorilor diurne încadrându-se între 1 și 2 grade și ale celor nocturne între -6...-3 grade.

Șansele de precipitații vor fi mai ridicate în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 17-20 ianuarie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Ninsori abundente în Moldova. Localnicii din Iași s-au trezit cu zăpadă de câțiva centimetri

Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Maramureș

În Maramureș, valorile termice diurne vor fi ușor sub normalul perioadei prognozate în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 0 până la -2 grade în ziua de 13 ianuarie. Din 15 ianuarie până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere, până la medii de 2 grade. Minimele vor varia în prima săptămână și vor caracteriza o vreme rece (mai ales în nopțile de 9 și 12 ianuarie), cu medii situate între -10 și -5 grade. Mai apoi și minimele termice vor înregistra o crește spre o medie de -4 grade în data de 18 ianuarie, care se va menține până la finalului intervalului.

Sunt șanse pentru precipitații în intervalul 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Moldova

În prima parte din intervalul prognozat vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media maximelor va fi de -8...-6 grade, iar cea a minimelor de -14...-10 grade. În perioada 10 – 14 ianuarie vor exista variații de la o zi la alta și perioade cu advecții mai calde, astfel că maximele vor avea medii între -4 și 2 grade, iar
minimele vor fi între -12 și -2 grade. Mai apoi, regimul termic nu va mai înregistra oscilații majore, astfel că cel diurn va fi în jurul a 2 grade, iar cel nocturn între -6 și -4 grade.

Șansele pentru precipitații vor fi mai crescute în zilele de 7, 8 și 12 ianuarie și spre finalul perioadei precizate.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Dobrogea

Vremea se va răci considerabil în primele zile din interval, astfel că mediile maximelor vor ajunge de la 2 la -4 grade, iar ale minimelor de la 6 la -8 grade. În perioada 10 și 13 ianuarie vor exista oscilații rapide de la încălzire la răcire, iar maximele vor avea medii între -2 și 4 grade și minimele între -10 și -4 grade.

În a doua săptămână prognozată, regimul termic se va stabiliza la valori diurne de 4 grade și nocturne de -2 grade, mediat regional.

Șansele pentru precipitații vor fi mai mari în zilele de 8, 9, 10, 12 ianuarie și apoi după data de 15 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Muntenia

În prima parte a perioadei prognozate vor fi variații termice semnificative, astfel încât mediile maximelor vor varia între -2 și 4 grade, iar ale minimelor între -10 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în datele de 9 și 13 ianuarie și cele mai ridicate în 8 și 11 ianuarie.

A doua săptămână vine cu un regim termic relativ constant, ce se va situa între 4 și 6 grade în media maximelor și -6...-2 grade a minimelor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sunt șanse de precipitații în primele două zile a perioadei estimate, pe 13 ianuarie și apoi din nou după data de 17 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Oltenia

Regimul termic va varia semnificativ în prima săptămână din interval, astfel că cel diurn se va situa între -2 și 4 grade, iar cel nocturn între -8 și 2 grade, mediat regional, cele mai reci zile vor fi în 9, 10 și 13 ianuarie și cele mai calde în 8, 11 și 12 ianuarie. În a doua săptămână a intervalului prognozat valorile termice vor avea oscila ușor, cu medii ale maximelor de 3-5 grade și ale minimelor de -4 până la -2 grade.

Șanse crescute de precipitații vor fi mai mari în primele două zile din interval și din nou din data de 16 ianuarie.

Citește și: VIDEO- Ninsoare abundentă în România. Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

Vremea în perioada 8-21 ianuarie la munte

În prima parte a intervalului, în ciuda variațiilor termice, vremea va fi în general geroasă pe perioada nopților și a dimineților, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 și -2 grade, iar la minime între -16 și -8 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în zilele de 10 și 13 ianuarie.

După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi înregistra o ușoară creștere și fără mari oscilații, cu valori diurne de -2 grade și nocturne de -8 grade, mediat regional.

Probabilitatea de precipitații va crește în zilele de 8, 9 și 10 ianuarie și din nou după data de 16 ianuarie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI