Meteorologii ANM au emis o avertizare de cod galben de vânt, polei, ninsori moderate și viscol pentru zona Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, valabil de duminică după-amiază până marți dimineață.

Totodată, meteorologii au anunțat ger în nordul, centrul și estul țării, minimele termice ajungând până la -20...-18 grade Celsius pe timp de noapte, de marți spre miercuri.

Vine gerul în România. Zonele unde vor fi temperaturi foarte scăzute

În intervalul 7 ianuarie, ora 12:00- 9 ianuarie, ora 10:00, meteorologii au anunțat că aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile.

„Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia şi Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h”, au anunțat meteorologii ANM.

vremea iarna

Începutul următoarei săptămâni aduce temperaturi negative, foarte scăzute, chiar și de până la -20 de grade Celsius!

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Vremea se răcește în România! Următoarea săptămână aduce temperaturi foarte scăzute, chiar și de -20 de grade Celsius

Avertizare de cod galben, în mai multe zone ale țării

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben, în intervalul 7 ianuarie, ora 18:00- 9 ianuarie, ora 10:00, atunci când sunt anunțate și intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ, precum și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune un strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm. 

În cursul nopții de duminică spre luni (7-8 ianuarie), dar și în prima parte a zilei de luni, pe 8 ianuarie, în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei, precum și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, iar apoi vor predomina ninsorile.

„Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate redusă”, au mai precizat meteorologii ANM.

harta anm

Harta zonelor afectate de vânt, ger și ninsori.

[Sursa foto: ANM]

Citește și: VIDEO- Ger și ninsori după Bobotează. Cum se anunță vremea?

La începutul săptămânii acesteia, vremea se va răci semnificativ, iar marți se vor atinge temperaturi maxime preponderent negative, ce vor fi cuprinse în general între -8 și 0 grade. În noaptea de marți spre miercuri, 9-10 ianuarie, se va instala gerul în centru și est, cu minime termice de până la -20...-18 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si