Se pare că în weekend vremea se va încălzi. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că prognoza meteo din următoarele zile se va schimba radical.

Vremea pare să se încălzească brusc, iar în aproape toate regiunile din țară temperaturile vor depăși 20 de grade Celsius.

Citește și: VIDEO Cel mai mare eveniment de apărare din regiunea Mării Negre și-a deschis porțile în România. Care este miza?

Cum va fi vremea în weekend? 

[Sursa foto: istockphotos]

Cum va fi vremea în weekend?

Ultimul weekend de primăvară aduce temperaturi calde. Elena Mateescu a declarat că în termometre se vor înregistra valori cuprinse între 20 și 29 grade Celsius. Exceptând zonele din vestul țării, unde sunt prognozate precipitații, vremea se așteaptă a fi caldă și frumoasă. 

Cel mai cald se așteaptă a fi în partea de sud-est și est a țării, unde este posibil să se înregistreze chiar și 30 de grade Celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Plaja cu cea mai curată apă din lume e la câteva ore distanță de România! Destinația preferată de milioane de români

Cum va fi vremea în weekend? 

[Sursa foto: istockphotos]

"Este posibil să avem probabilitate destul de ridicată ca weekend-ul să fie caracterizat de temperaturi în cea mai mare parte a țării, între 20 până la 29 grade Celsius, cu 27-28 de grade, inclusiv în Capitală. O vreme în general frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, însă doar izolat, în partea de vest și la munte posibile averse de scurtă durată.

Până atunci însă, după cum știm astăzi, până în această seară, la ora 23:00 rămâne în vigoare, pentru zone din partea de vest a țării, o atenționare meteorologică de cod galben, pentru că fenomenele de instabilitate vor mai fi prezente și vorbim de averse cu caracter torențial și cantități de apă care pot depăși 15-25L/m², izolat 30-40L/m².

Mâine, temperaturi în creștere 22-30 de grade, de altfel, și astăzi vorbim, mai ales în partea de est a țării, de valori de 28 de grade în zona Moldovei, de pildă, la foarte multe stații meteorologice consemnăm 27-28 de grade.

În Capitală, doar 21 de grade și mâine, tot în partea de sud-est și est a țării, este posibil să consemnăm 30 de grade în timp ce în Banat, în Crișana, vestul Olteniei și zona Carpaților Occidentali temperaturi de până la 24 de grade pentru că și mâine este posibil să mai consemnăm intervale în care aversele să fie prezente", a declarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si