Close sidebar
Close sidebar

Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Cum va fi vremea în weekend? După zilele caniculare și furtunile de scurtă durată, dar care au provocat pagube, meteorologii anunță că și în acest weekend ne vom confrunta cu temperaturi ridicate.

Laura Macovei,

Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pe următoarele trei zile

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cum va fi vremea în weekend? Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi călduroasă și în weekend cu șanse reduse de precipitații. 

Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pe următoarele trei zile

[Sursa foto: PixaBay]

Cum va fi vremea vineri?

Vremea continuă să se mențină instabilă și în unele zone vor apărea precipitațiile și descărcările electrice. În unele zone cerul va fi variabil, cu înnorări temporare.

Temperaturile din timpul zilei se vor încadra în general între 26 şi 35 de grade Celsius.

În Capitală, bucureștenii se vor simți sufocați, deoarece va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35....37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi (13 iulie) se va situa în jurul valorii de 39 de grade.

Minimele termice vor fi de 19...22 de grade. 

Cum va fi vremea sâmbătă?

Sâmbătă, 15 iulie 2023, vremea va fi caniculară în partea de sud a țării. Seara este posibil să apară averse trecătoare în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 38 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 22 de grade Celsius.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Vremea a dat peste cap traficul feroviar

În București, cerul va fi parțial înnorat, iar vremea va fi caniculară. Indicele UV va fi de 8 din 11, temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică?

Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pe următoarele trei zile

[Sursa foto: PixaBay]

Valul de căldură se va intensifica din nou în mare parte din țară, iar canicula și disconfortul termic accentuat vor afecta în special vestul, sudul și sud-estul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 12 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar ușoare intensificări ale vântului vor fi în Dobrogea.

Citește și: Alertă de vreme severă imediată în Capitală

În București, disconfortul termic se va menține ridicat, astfel temperatura minimă nu va scădea sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 21…23 de grade. Probabilitatea pentru înnorări și manifestări ale instabilității atmosferice va fi ridicată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI