Cum va fi vremea la mare în weekendul 2-3 septembrie? Ce temperatură va avea apa mării? Meteorologul ANM Mihai Timu a explicat că, pe litoral, vremea va fi în general caldă, însă pot urma și ploi de scurtă durată. De altfel, și duminică sunt așteptate furtuni.

Cum va fi vremea la mare în weekendul 2-3 septembrie?

„În ceea ce privește litoralul, o vreme destul de bună ca aspect.

E adevărat că duminică după-amiaza spre seara este posibil să se adună și acolo câțiva nori și să fie scurte reprize de ploaie. Temperaturile destul de bune: 26-28 de grade Celsius în aer, iar apa mării undeva în jurul valorii de 24 de grade Celsius”,  a explicat meteorologul ANM, Mihai Timu.

Citește și: VIDEO- Furtuni dezastruoase la sfârșitul verii. În județul Bistrița Năsăud, o rupere de nori a făcut prăpăd în mai multe localități

Ce temperatură va avea apa mării?

Apa mării e mai caldă acum decât au indicat măsurătorile la începutul lunii august. Culmea, valorile sunt aproape identice cu cele din atmosferă. Turiștii se bucură că pot să stea mai mult în apă, iar situația s-ar putea menține inclusiv în primele două luni de toamnă.

Dacă în ultimele zile, apa mării a avut 25 de grade, astăzi, temperatura a urcat la 28 de grade.

În mamaia și în restul stațiunilor apa a avut 26-27 de grade, aproape cât valorile înregistrate în atmosferă.

Meteorologii au anunțat astăzi temperaturi ambientale de 28-29 de grade Celsius.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Schimbările vin în urma fenomenului Apuelling, care a răcit brusc apa în plin sezon estival. La începutul lunii august, apa mării avea 13 grade, o valoare normală pentru sfârșitul lunii noiembrie.

Citește și: VIDEO- Vremea extremelor în Europa. Grecia arde de mai multe zile, iar în Italia și Germania, furtunile se dezlănțuie

Situația s-a schimbat abia acum, spre final de sezon.

Apa mării are în jur de 27 de grade, iar indicele de temperatură, umezeală a depășit pragul de 60 de unități.

În Constanța, disconfortul termic se menține accentuat până duminică, când maximele vor atinge 28 de grade Celsius.

Apa caldă a mării e o veste bună, însă există și una mai puțin plăcută, briza care suflă cu putere mai mare în această perioadă.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi ridicate și în luna septembrie. Pe litoral, turiștii ar putea să facă baie până în a doua lună de toamnă, chiar dacă valorile termice vor mai fluctua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si