Ziua Națională a României aduce evenimente inedite în marile orașe, precum București, Brașov și Timișoara. În fiecare an, pe data de 1 Decembrie, are loc parada militară cu ocazia acestei zi de sărbătoare.

Consultă programul complet pentru data de 1 Decembrie, pentru București, când are loc mult așteptata paradă militară.

Află cum va fi vremea pe data de 1 Decembrie, în București, la parada militară

La finalul lunii noiembrie vremea se răcește, iar temperaturile maxime indicate în termometre vor fi între 3 și 5 grade Celsius.

Pentru data de 1 Decembrie, la București, meteorologii au pregătit prognoza meteo care ne indică temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade.

Citește și: Programul pentru parada militară de 1 Decembrie 2023 din București: La ce oră încep festivitățile de la Arcul de Triumf

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Temperaturile vor fi în mare parte cu mult peste normalul perioadei de început de decembrie. În zonele din sud, și în București, nu sunt excluse 13 – 15 grade Celsius. Mai sunt de așteptat precipitații în jumătatea de nord a țării, dar în general slabe cantitativ", a declarat Florinela Georgescu, director ANM, potrivit Digi24.

Așadar, românii se pot bucura din plin de parada militară organizată pe data de 1 Decembrie în București, de Ziua Națională a României.

Potrivit Accuweather, temperatura resimțită se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius, iar vântul va sufla cu o putere de până la 13 km/h.

ziua nationala a romaniei pe 1 decembrie in bucuresti

Prognoza meteo pentru data de 1 Decembrie ne aduce temperaturi neobișnuite pentru această perioadă din an.

[Sursa foto: iStock]

Consultă programul pentru parada militară de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, în București

Conform site-ului oficial al Ministerului Apărării Naționale, vineri, pe data de 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc parada militară în Piața Arcului de Triumf din București.

Evenimentul special îi va avea ca actori principali pe: trupele Armatei Române, dar și militari străini din cadrul detașamentelor dislocate pe meleagurile românești, dar și din țările aliate contribuitoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Aceștia vor defila la parada militară de pe 1 Decembrie la București.

ziua nationala a romaniei pe 1 decembrie in bucuresti

Pe data de 1 Decembrie, în București, are loc parada militară cu ocazia Zilei Naționale a României.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Gustul Zilei Naționale. De 1 decembrie, în unele orașe, oamenii pot primi preparate tradiționale, gratis

Totodată, reprezentanții Armatei Române vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și buna desfășurare a ceremoniilor în unele garnizoane în care sunt dislocate unități militare. În plus, și militarii aflați în misiune în afara României vor desfășura ceremonii militare.

Așa cum se întâmplă în fiecare an, în ziua de 1 Decembrie, drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară. La bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si