Cum va fi vremea pe 1 mai 2023? Pe întreg teritoriul României, valorile termice vor fi mai coborâte față de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, mai ales în zonele sud-estice, potrivit meteorologilor.

Cei care doresc să meargă pe litoral sau la grătar, trebuie să fie atenție la condițiile meteorologice. Temperaturile sunt mai scăzute față de cele din anii trecuți.

Cum va fi vremea pe 1 mai 2023?

Cum va fi vremea pe 1 mai 2023? Anunțul făcut de meteorologi!

Cum va fi vremea pe 1 mai 2023? Anunțul făcut de meteorologi!

Potrivit ANM, în Banat, maxima temperaturii va ajunge la 19-20 grade Celsius. În privința temperaturii minime, aceasta va fi cuprinsă între 8-10 grade Celsius. Probabilitatea averselor este ridicată până la jumătatea lunii.

În Crișana, pentru această perioadă a anului, temperaturile vor fi mai scăzute față de cele normale pentru această perioadă. Maxima temperaturii pentru 1 mai va fi în jurul a 14 grade Celsius. De asemenea, valorile minime vor fi de 3 grade Celsius.

La începutul lunii, în Transilvania, românii vor putea profita de temperaturile maxime, car vor atinge 17-18 grade Celsius. În privința temperaturii minime, aceasta va atinge 13 grade Celsius. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Maramureșenii vor putea profita de un început al lunii călduros. Temperatura minimă va ajunge la 18-19 grade Celsius. Temperatura minimă va fi atinge 13 grade Celsius.

Citește și: VIDEO- Termometrele ajung la 40 de grade în luna aprilie. Spania, sub un val de căldură excepţional

În regiunea Moldovei, de 1 mai se vor înregistra aproximativ 16-17 grade Celsius. Valorile minime vor atinge 3-4 grade Celsius.

Cei din regiunea Dobrogei vor avea pe timpul nopții temperaturi mai scăzute, în intervalul 8-10 grade Celsius. Pe parcursul zilei, temperaturile ajung la 18-20 grade Celsius.

Muntenii și oltenii vor putea profita de un început de lună cu soare. Temperaturile maxime ating pragul de 20 de grade Celsius. Temperatura minimă va ajunge la 7-9 grade Celsius.

Cum aleg românii să petreacă 1 mai

Cum va fi vremea pe 1 mai 2023? Anunțul făcut de meteorologi!

Cum va fi vremea pe 1 mai 2023? Anunțul făcut de meteorologi!

De 1 mai, alegerile românilor diferă. În esență, această zi este una relaxantă. În privința modului în care românii aleg să petreacă această zi se numără: mersul la mare, la munte, ieșirea în aer liber, mersul la grătar. De asemenea, mulți aleg să plece într-o minivacanță în diferite județe ale țării sau în afară.

Destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de 1 Mai sunt Bucovina, Maramureş şi staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi Delta Dunării. Constanța este mereu printre alegerile românilor.

Mai mult de jumatate dintre angajații din mediul urban petrec ziua de 1 Mai acasă, cu familia și prietenii, la iarbă verde.

Citește și: VIDEO- Vremea ne face o surpriză neplăcută! Ploi torențiale și vânt puternic în toată țara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si