Un val atipic de aer african a adus temperaturi de peste 30 de grade Celsius în acest weekend. Iar toamna blândă va rămâne la noi. Cum va fi vremea săptămâna aceasta și care vor fi maximele, aflăm chiar acum de la meteorologi.

Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu: „Am avut parte de un weekend cu vreme extrem de caldă, temperaturi mai potrivite pentru luna lui cuptor.

S-au atins chiar 35 de grade sâmbătă, de altfel cea mai ridicată temperatură maximă din Europa s-a înregistrat în România. Au fost 35,1 grade la Turnu Măgurele, cald și în Capitală, unde am avut 33 de grade și am consemnat numeroase recorduri de temperatură. 14 la nivel lunar în localități din Moldova, Muntenia, Dobrogea și sudul Olteniei. Așadar, s-au doborât recordurile lunare la stațiile meteorologice din sudul și estul României.

În acea săptămână vorbim tot despre vreme caldă pentru această perioadă cu toate că temperaturile nu vor mai fi atât de ridicate ca la finalul săptămânii. Temperaturi în continuare ridicate aici în partea sudică și sud-estică, unde ne așteptăm la temperaturi de 27-29 de grade, în timpul după amiezelor posibil chiar 30 de grade. Miercuri în sud-estul țării sunt valori termice cu peste 10 grade în continuare mai mari față de ce ar fi normal.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În această perioadă ar trebui să avem temperaturi cam între 13-19 grade la nivelul țării.

Iar sub aspectul precipitațiilor așteptăm mai multe ploi, începând cu ziua de miercuri, pe vest, pe centru și pe nord. Acolo vor fi intervale în care va ploua. Sunt posibile și descărcări electrice, în consecință temperaturile vor fi ceva mai scăzute pe nord-vestul țării, în Maramureș doar 18 grade, în vreme ce în sud și sud-est ploile sunt mai puține și temperaturile rămân ridicate până spre finalul săptămânii.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si