"Trageam cam fara chef de o cafea slaba si fumam fara filtru privind de la un etaj peste acoperisurile cladirilor. Langa mine era un tip, un soi de sefut peste o mana de oameni, cu care vorbeam despre trupa Queen. La un moment dat m-a intrebat daca stiu ca Freddie Mercury e gay- era in zorii anilor '90 cand informatii de tipul asta nu circulau ca acum dar da, auzisem.

Stiam si nu conta; pentru mine, Mercury era un mare muzician si-atat. Apoi mi-a insirat o lista de nume grele din muzica, stiinta, literatura- stii ce au astia in comun? a fost el curios… Ce?…Toti sunt gay; si a clipit dintr-un ochi. Apoi, brusc, nu stiu cand a apucat sa treaga aer in piept, m-a intrebat: vrei sa ti-o frec?

In frizeria din Colentina, unde ma tundeam cand eram copil, era un frizer adus de un umar care tinea cu Rapid si semana cu Gheorghe Dinica. isi ridica clientii de pe canapea cu expresia "Care va serviti?”"si dupa ce-i aseza in scaun si-i acoperea cu pelerina aia alba ii intreba: "Facem si un masaj la pielea capului?".

Noaptea ninsese un pic iar bruma de zapada incepuse sa se topeasca. siroaiele formate pareau degete care mangaiau lin acoperisurile. Mi-am mutat privirea de pe fereastra la el. Am tacut. Vrei sa ti-o frec?, m-a mai intrebat o data in soapta.


Mi-am lasat umarul sa cada si asa, usor cocosat, l-am intrebat: "Facem si un masaj la pielea capului?”"
Apoi m-a busit rasul... Pe el nu. A tinut minte. in scurt timp am plecat eu, nu am mai stat sa ma dea afara.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ani mai tarziu, am avut o cunostinta homosexual. Destept, poliglot, generos. Iubea ciocolata cu stafide si muzica lenta. imi povestea aventurile lui homo, eu pe-ale mele hetero. 'Cum dracului poti sa faci asa ceva?, ne miram pe rand, cand unul, cand altul.
De ce vreti sa va casatoriti intre voi?, l-am intrebat cand am aflat ca o tara europeana a interzis prin Constitutie casatoria intre persoane de acelasi sex. Cine, draga? – imi vorbea cu draga, ca unei amice. Voi intre voi, spun. Poate ei intre ei, zice… Nu inteleg… Da draga, sunt unii dintre noi care se casatoresc; probabil pentru a adopta copii sau a imparti mosteniri si castele, alte motive nu vad care ar fi. Eu am chef de viata.

De la discutia asta au trecut vreo douazeci de ani. El a plecat demult din tara si nu am mai tinut legatura. E posibil sa traiasca bine-mersi sau sa fi murit. Dar sigur nu s-a casatorit.

La Referendum am sa ma duc si am sa votez avand in minte si franturi din aceste doua intamplari”, a precizat Mircea Radu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si