Close sidebar
Close sidebar

Cum vede PSD noul sistem fiscal. Salariile mari și pensiile speciale ar putea fi supraimpozitate

PSD noul sistem fiscal. Partidul Social Democrat vrea să modifice sistemul fiscal. Iată ce propuneri au social democrații și cum ar putea răta noul sistem fiscal!

Madalina Grigore,

Cum arată noul sistem fiscal pe care PSD vrea să îl introducă în România?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

PSD noul sistem fiscal. Partidul Social Democrat vine cu propuneri pentru un nou sistem fiscal care să aibă la bază „echitate și solidaritate socială”. 

Iată cu ce propuneri vine PSD și cum ar putea arăta noul sistem fiscal!

PSD și-a propus să modifice sistemul fiscal

Partidul Social Democrat dorește să schimbe sistemul fiscal din România. Printre propunerile partidului se numără: supraimpozitarea salariilor mari, a pensiilor speciale, deduceri fiscale pentru salariile mici, dar și o contribuție pentru sănătate și educație din partea companiilor mari. 

„În viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici”, au spus reprezentanții partidului prin intermediul unui comunicat

de presă.

Citeste si: Guvernul, "somat" de PSD să înghețe prețurile la carburanți

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat anterior că liderii din coaliție nu s-au înțeles cu privire la modificările din Codul Fiscal, iar după ce deciziile vor fi luate Guvernul să dea ordonanță până la data de 1 iulie. 

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

În ceea ce privește taxa pentru educație și sănătate care ar urma să fie plătite de marile companii, Marcel Ciolacu a mărturisit că în coaliție există „opinii divergente” din acest punct de vedere.

Liderul PSD a spus că în România este necesară impozitarea capitalului, nu doar munca, explicând că până acum persoanele cu venituri mici și medii au fost cei dezavantajați care au suportat „povara impozitelor”.

„Sunt în jur de 320 de mari companii cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro în România. Se plătește în medie 0,8% impozit pe profit de către aceste companii.

Cu alte cuvinte, se plătește mai puțin decât la microîntreprinderi, care plătesc 1%. În acest moment, în România este impozitată mult prea mult munca și trebuie să găsim un echilibru și cu impozitarea capitalului”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Cum vede Partidul Social Democrat noul sistem fiscal în România

PSD nu s-a arătat de acord privind scăderea pragului pentru încadrarea IMM-urilor de la 1 milion de euro la 67.000 de euro venituri, așa cum a propus fosta guvernare atunci când a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență al României, arată comunicatul.

Citeste si: VIDEO| Prețul carburanților, motiv de ședință în coaliția de guvernare de vineri

Iată care sunt propunerile PSD:

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

 

  • Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Preşedintelui României;
  • Supraimpozitarea pensiilor speciale care depăşesc consistent pensia medie din România;
  • Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici;
  • Contribuţie pentru Sănătate şi Educaţie din partea firmelor mari, pe o durată limitată.

Citeste si: FMI cere Guvernului Ciucă să ia măsuri de reformă fiscală

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI