Ministerul Afacerilor Interne incearca sa se delimiteze de actiunile lui Alexandru Visinescu, pentru care, acum, trebuie sa plateasca 300.000 de euro, alaturi de Ministerul Finantelor Publice si de Administratia Penitenciarelor. Instanta a decis ca despagubirile pentru urmasii victimelor sa fie impartite de tortionar si de Statul Roman, pe motiv ca in perioada in care acesta a savarsit abuzurile pentru care a fost judecat, era ofiter activ in cadrul Ministerului de Interne si comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat.

In urma cu doua saptamani, Ministerul Afacerilor Interne l-a actionat in judecata pe Visinescu intr-un dosar cu obiectul „actiune in raspundere delictuala”. Astfel, institutiile statului incearca sa se delimiteze de actiunile tortionarului – infractiuni contra umanitatii. In paralel, si aparatorii lui Visinescu au dat in judecata institutiile statului, cerand astfel judecatorilor sa stabileasca cuantumul despagubirilor pentru fiecare dintre parti. Asta in conditiile in care, inca din 2014, procurorii au pus sechestru pe bunurile tortionarului, inclusiv contul in care i se livreaza pensia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

In prezent, Alexandru Visinescu este incarcerat si executa o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare.

Visinescu are 92 de ani si a fost condamnat pentru rele tratamente care au condus la moartea a mai multi detinuti politici in perioada 1956 – 1963. Curtea Suprema a stabilit insa ca activitatea lui Visinescu „ s-a realizat sub comanda si supravegherea exercitate in mod direct de catre Ministerul Afacerilor Interne,(...) indeplinind sarcini trasate de de aceasta institutie care a detinut si si-a exercitat in mod efectiv autoritatea de comanda si supraveghere a sa”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si