Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov au anuntat, vineri, ca o femeie de 39 de ani a murit din cauza rujeolei, confirmarea diagnosticului fiind primita in cursul zilei de joi.

„Avem un caz de deces din cauza complicatiilor virusului rujeolic, la un pacient de 39 de ani. Ieri (joi – n.r.)

am primit confirmarea diagnosticului si am raportat cazul la Bucuresti. Este primul deces din cauza rujeolei inregistrat la Brasov“, a declarat Claudia Bularca, purtator de cuvant al DSP Brasov.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Femeia care a murti era asistenta medicala la Spitalul de Pediatrie. In luna septembrie s-a imbolnavit de rujeola. Desi se intampla mai rar la adulti decat in cazul copiilor, pacienta a facut cea mai grava complicatie a virusului, respectiv meningo-encefalita rujeolica. Pacienta a stat cateva zile in coma, dar a decedat din cauza complicatiilor.
 

Medicii au facut teste pentru a determina exact cauza mortii, iar acestea au confirmat ca este vorba despre virusul rujeolic.
De la debutul epidemiei de rujeola, la Brasov s-au inregistrat 750 de cazuri.

Potrivit reprezentantilor DSP Brasov, cele mai multe cazuri au fost raportate in luna iunie, repectiv 190. in septembrie au fost 126 de cazuri, iar in octombrie, pana in prezent, s-au inregistrat 82 de cazuri. Majoritatea imbolnavirilor  au fost la copii nevaccinati.

Un nou deces din cauza rujeolei- al 35-lea- s-a inregistrat in ultima saptamana, iar numarul imbolnavirilor a ajuns la 9.670, de la debutul epidemiei, in urma cu un an, potrivit datelor anuntate vineri de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si