Localul unde la sfarsitul saptamanii trecute a avut loc nunta la care s-ar fi intoxicat cateva zeci de persoane care au ajuns ulterior la spital a fost inchis, luni, de Directia de Sanatate Publica Alba, iar angajatii care au preparat mancarea si au servit la eveniment vor fi supusi unor analize medicale.

Potrivit unui comunicat al Directiei de Sanatate Publica Alba, institutia a suspendat, luni, activitatea localului in care a avut loc nunta in urma careia mai multe persoane s-au prezentat la spital, acuzand probleme digestive.

Astfel, DSP Alba a interzis desfasurarea oricarei activitati de alimentatie publica si colectiva in sala de evenimente si a interzis folosirea personalului care a preparat si servit masa in noaptea de sambata spre duminica.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodata, 16 angajati care au preparat si servit masa au fost convocati, marti, de catre inspectorii DSP, la laborator, in vederea recoltarii unor probe pentru a se stabili daca vreunul dintre ei este bolnav si ar putea fi sursa toxiinfectiei alimentare.

Potrivit sursei citate, aceste masuri au fost dispuse pana la finalizarea anchetei si primirea rezultatelor probelor de laborator recoltate pentru a nu exista alte incidente.

Unitatea de Primiri Urgenta a Spitalului Judetean Alba a fost plina, luni, de persoane care acuzau simptome de toxiinfectie alimentara si rude ale acestora. Oamenii sustin ca au fost sambata la o nunta intr-un local in Alba Iulia, iar ulterior au inceput sa aiba greturi si varsaturi si alte manifestari digestive, scrie news.ro.

Citeste si: Rapita de proxeneti si dusa cu forta in Spania? De mai bine de 5 ani, niste bieti parinti din Teleorman traiesc un cosmar. Fata lor a disparut fara urma in timp ce venea acasa de la biserica.

Seful Directiei de Sanatate Publica Alba, Alexandru Sinea, a declarat, luni, pentru News.ro, ca in total ar fi vorba despre cateva zeci de persoane, zece dintre acestea fiind internate pentru a primi tratament medical.

"In acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control efectueaza verificarea conditiilor igienico-sanitare precum si recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectueaza ancheta epidemiologica a pacientilor internati in spital" a mai spus Sinea.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si