Este o anchetă de proporții în Spania. Procuratura din Valladolid solicită o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru cuplul de români Dimitru U. și Carmen T., care locuiesc în Medina del Campo. 

Românii aduși în Spania pentru a munci pe câmp

Cei doi patroni sunt acuzați de infracțiune în formă continuată împotriva drepturilor lucrătorilor, deoarece au exploatat mai mulți angajați de origine marocană, care erau obligați să lucreze în regim de maraton fără contract de muncă, informează El Dia de Valladolid.

Românul, cunoscut sub numele de Martín era întreprinzător individual în cadrul firmei 'Dumitru Ungureano', cu sediul social în Avenida de la Constitución din Medina del Campo, firmă care avea ca și activitate prestarea de servicii agricole. Și soția lui îl ajuta cu ceea ce putea, respectiv în angajarea de zilieri, potrivit unor surse judiciare, informează Europa Press.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Pensii recalculate pentru toți românii! Ministrul Muncii a anunțat când vor primi românii deciziile de recalculare

Încă din anul 2019 cuplul ar fi recrutat muncitori străini cu o situație financiară precară, cărora le promitea salarii atractive în Spania. De asemenea, ei au angajat și români pentru a presta munci la câmp, însă acestora le-ar fi oferit documentele necesare.

Cu cât erau plătiți muncitorii străini?

Muncitorii lucrau de la 8.00 la 22.00, fără contract și fără a fi înregistrați la Securitatea Socială, de luni până duminică și fără zile libere sau de sărbătoare, pentru un salariu de 5,50 euro pe oră, iar părțile vătămate trebuiau să plătească 3 euro pe zi pentru transport. Mai mult decât atât, unul dintre zilieri ar fi plătit 100 de euro pe lună pentru o cameră închiriată de inculpați și încă 30 de euro pentru diverse cheltuieli. 

Citește și: Cine este persoana misterioasă care a sărit pe geam în noaptea tragediei de la Ferma Dacilor? Anchetatorii merg pe mai multe piste

Acum, ei riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare, iar procurorul de caz mai cere amenzi de 4.500 de euro și plata unor despăgubiri de 4.000 de euro pentru două dintre victime, pentru prejudiciile pe care le-au cauzat lucrătorilor. Dumitru și Carmen urmează să fie prezenți și în fața judecătorilor pe data de 2 februarie la Tribunalul din Valladolid.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si