Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit în Botoșani. Cei doi vor să fie împreună până la moarte
Doi refugiați ucraineni s-au căsătorit în Botoșani. Războiul nu a reușit să le strice planurile.
Tinerii s-au căsătorit într-o biserică din Botoșani. Refugiații au ales să-și unească destinele în România, după ce au fugit din Ucraina de frica războiului.
Citeste si: Cinismul lui Putin cu privire la infernul din Mariupol. Ce mesaj sfidător i-a transmis lui Macron
Iubirea lor a învins și pe timp de război. Îndrăgostiții nu au lăsat situația grea prin care trec să le strice planurile și s-au căsătorit într-o biserică din Botoșani.
„Noi trebuia să ne căsătorim pe 9 martie, dar din cauza acestor tensiuni, a trebuit să fugim din Ucraina. Noi suntem recunoscători poporului român, pentru că atunci când am trecut graniţa de la Siret, noi am văzut cu ochii noştri, cum locuitorii României îi ajutau pe refugiaţi”, a transmis tânărul proaspăt căsătorit, potrivit Antena 3.
Chiar dacă nu au avut parte de nunta la care visau, și care era programată, ucrainenii tot și-au unit destinele. Ei au fost extrem de fericiți cu ceea ce au putut organiza de pe o zi pe alta în Botoșani. Evenimentul a fost realizat cu ajutorul localnicilor, care le-au fost și invitați la nuntă.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Conform Poliției, numărul refugiaţilor ucraineni care intră în ţară prin judeţul Botoşani este în scădere, dar cei care continuă să intre în țara noastră au parte de asistență și ajutoarele necesare.
„Angajații Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt la datorie 24/7 și lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Botoșani pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care sosesc din zona de conflict și au nevoie de ajutor.
Cetățenii ucraineni care intră în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca beneficiază de apă, alimente, asistență medicală și pot obține informații legate de problemele cu care se confruntă.
În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 225 persoane și 52 vehicule.
La ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 123 cetățeni.”, se arată într-un comunicat transmis pe 28 martie.
Citeste si: Ce i-a făcut un ucrainean unui șofer român blocat în Germania: „Cu lacrimi în ochi îmi spune”