Președintele Klaus Iohannis și soția sa pleacă luni, 13 noiembrie, din Sibiu în turneul din Africa.

Citește și: Legea alocațiilor pentru copii, promulgată de Klaus Iohannis. Câți bani primesc în plus copiii de la 1 ianuarie

Avionul de lux cu care va zbura cuplul prezidențial a ajuns pe aeroportul din Sibiu de duminică seara, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Călătoria începe în cursul zilei de luni, însă nu este cunoscută deocamdată ora la care va decola avionul.

Avion de lux pentru turneul din Africa al soților Iohannis

Avionul cu care va călători președintele României în perioada 14-23 noiembrie 2023 în Africa este foarte bine dotat, are inclusiv duș, conform Boarding Pass.

Vizitele oficiale din Africa ale președintelui României vor fi efectuate cu un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg.

Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble.

Avionul de lux cu care zboară cuplul Klaus și Carmen Iohannis în Africa

Avionul de lux cu care zboară cuplul Klaus și Carmen Iohannis în Africa

[Sursa foto: Facebook / Boarding Pass]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Avionul de lux cu care zboară cuplul Klaus și Carmen Iohannis în Africa

Avionul de lux cu care zboară cuplul Klaus și Carmen Iohannis în Africa

[Sursa foto: Facebook / Boarding Pass]

Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica.

Totuși, președintele României nu va ajunge atât de aproape de Polul Sud; vizitele oficiale vor avea loc în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale.

Avion de lux pentru vizita în Africa a președintelui Iohannis

Care este agenda vizitei lui Klaus Iohannis în Africa

Potrivit Presidency.ro, în perioada 14-23 noiembrie, președintele Klaus Iohannis face o serie de vizite în Kenya, Tanzania, Cabo Verde și o vizită oficială în Senegal.

Conform agendei oficiale a președintelui, marți 14 noiembrie, Iohannis va fi primit de la ora 09:00 de președintele Republicii Kenya, William Ruto, la State House Nairobi.

Citește și: VIDEO- Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită în Africa. ,,Vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani''

La 13:30 are loc depunerea unei coroane de flori la Mausoleul Jomo Kenyatta, iar la 14:05 este programată o vizită la United Nations Office at Nairobi și o întâlnire cu directorul executiv al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Joi, 16 noiembrie, de la ora 10:00, agenda președintelui conține o vizită la școala de fete Uthiru Girls High School din Nairobi.

Al treilea turneu "exotic" al președintelui din 2023

Vizitele din Africa reprezintă al treilea turneu "exotic" al președintelui din 2023, după deplasările din Asia și America de Sud. 

Bugetul pentru deplasările președintelui a fost depășit de la finalul lunii septembrie, când se cheltuiseră deja 30 de mil.

de lei.

Guvernul Ciolacu a găsit însă bani și a suplimentat bugetul Administrației Prezidențiale cu 7,5 milioane de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si