Cu astfel de convingeri Ramona strange din dinti si merge mai departe. Isi doreste prea mult sa cunoasca bucuria de a fi mama si e dispusa sa mearga pana in panzele albe. Lupta ei a inceput cu ani in urma.

„Prima incercare a fost in Ungaria. Am fost de doua ori.

In Romania am incercat 11 inseminari”, spune ea.

Tratamentele nu sunt deloc usoare, dar trauma psihica se sterge cel mai greu. Cu durerea fizica a invatat sa lupte.

„Anumite injectii pe care trebuie sa le faci zilnic, la anumite ore, o doza de hormoni destul de mare si intr-adevar durerea fizica este destul de insuportabila sau suportabila, depinde pana unde vrei sa ajungi”, a declarat ea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

La cei aproape 40 ani si o cariera de succes, Ramona nu-si mai doreste decat un singur lucru:
„Ne dorim foarte mult copii.La cat de mult ne-am chinuit, am ajuns sa-mi doresc gemeni”.

Medicul o incurajeaza si ii da incredere.

„In cazul Ramonei, n-ar mai fi pacienta, daca n-ar avea sanse. Si sper ca peste putin timp sa mai vorbim, dar de Ramona gravida”, a declarat dr.

ANDREAS VYTHOULKAS, specialist in infertilitate.

 

PROCEDURA IN PREMIERA

O echipa de specialisti in infertilitate lucreaza intens la perfectionarea unei noi proceduri de fertilizare.

”Nu se ia decat sange de la femeie, se aleg anumite celule, iar celulele respective se injecteaza acolo unde avem problema. Este mult mai putin dureros. E o chestie care dureaza practic doua minute”, sustine dr. ANDREAS VYTHOULKAS, specialist in infertilitate.

Cea mai migaloasa munca este cea care se intampla in laborator, iar scopul este acela ca boala secolului -infertilitatea- sa fie invinsa de cat mai multe cupluri. In conditiile in care in Romania zilelor noastre se nasc de doua ori mai putini copii decat in 1990, estimarile cele mai pesimiste arata ca in 30 de ani, nu vom mai ramane decat 14 milioane.

„De obicei, genetic, dar mai pot sa fie si accidente chirurgicale care pot sa duca la extractia dorita sau nedorita a unor ovare”, a declarat prof. dr. RADU VLADAREANU, medic primar obstetrica-ginecologie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si