Cu muzică pe fundal, echipați cu mănuși, găleți cu var și trafaleți, studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași s-au organizat în echipe și s-au apucat de treabă: văruiesc, vopsesc, curăță holurile și camerele căminelor care îi vor găzdui, dar fac și reparații acolo unde este nevoie.

Citește și: VIDEO- Prima dată în halatul alb. Bobocii Universității de Medicină din Iași au îmbrăcat primele halate albe din viața lor: „Am simțit o bucurie, pentru că este un vis pe cale să se îndeplinească”

„Fiind toți aici nu simți că trece timpul sau că este greu, mi se parte foarte ușor.”

„O să-mi placă pentru că știu că e făcut de mine și când mă duc într-un loc văd, aici e făcut de mine și mă bucur într-un fel.”

Studenții dau cu var, vopsesc și recondiționează mobilierul vechi din camere

Gabriel este în anul doi la Facultatea de Construcții și este primul an în care participă la curățenia în cămine.

„Am fost și zilele trecute, asta e a treia sau a patra zi. Cum merge treaba? Merge foarte bine treaba, dăm cu var și încercăm să terminăm cât mai repede.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Și colegele lui, Roberta și Florina au șters geamurile și apoi au ieșit în fața căminului să strângă frunzele uscate.

„Când o să ne mutăm, o să vedem așa totul curat, nu mai sunt frunze pe nicăieri, geamurile curate și știm că noi am făcut asta.”

Iar după ce grădina a fost curățată, tinerii au trecut la următoarea sarcină, și cea mai distractivă, de altfel.

Montarea hamacelor în care se vor relaxa după cursuri în zilele cu vreme frumoasă.

A devenit deja tradiție ca studenții Universității Tehnice din Iași să ajute la curățenia de toamnă. Ajutorul înseamnă și o economie la bugetul universității pentru că instituția nu mai trebuie să caute și să plătească muncitori astfel, anul acesta economisesc peste 400.000 de lei, bani care vor fi investiți în alte dotări pentru studenți.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dorina Isopescu, decan Facultatea de Construcții și Instalații Iași: „Nu este doar o eficiență economică, este un moment în care și noi și ei colaborăm și ne apropiem altfel decât în timpul școlii.”

Tinerii care ajută la curățenie primesc, pe lângă materialele necesare acestei activități, și o lună de cazare gratuită. În cele 22 de cămine ale universități, vor locui peste 7.000 de studenți, iar taxa de cazare variază între 150 și 250 de lei pe lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si