Dieta cu bulgur
Puteti sa urmati oricat timp doriti Dieta cu bulgur (2-3 saptamani). Nu este o perioada fixa, pentru ca dieta in sine presupune doar consumul unei cantitati crescute de bulgur si renuntarea la obiceiurile alimentare nesanatoase.
Sa nu va mire faptul ca puteti slabi un numar mare de kilograme fara sa va infometati, doar consumand acest aliment sanatos.
Este foarte simplu de preparat.
Exista mai multe variante de bulgur: prefiert sau nefiert. Cititi instructiunile de preparare, in functie de tipul pe care il alegeti.
Dieta cu banane
Prima masa a zilei este importanta. Din acest motiv trebuie sa mancati la micul dejun 1 sau 2 banane (crude) si sa beti cat mai multa apa (recomandat sa fie la temperatura camerei). Daca doriti, pentru detoxifiere, in apa puteti sa adaugati lamaie.
In cazul in care intervine senzatia de foame pana la masa de pranz, puteti sa mancati un fruct sau un bol mic cu orez fiert.
Pentru pranz si cina nu aveti restrictii, insa se recomanda sa mancati sanatos. Asta inseamna sa evitati prajelile, mancarea de tip fast-food, cea procesata, alimentele grase si mult ravnitul desert.
Specialistii recomanda sa nu mancam pana ne simtim satui, ci sa ne ridicam de la masa cand avem stomacul 3 sferturi plin.
Intre aceste doua mese aveti voie o gustare. Ideal ar fi sa fie in jurul orei 15:00.
Cina nu trebuie luata mai tarziu de ora 20:00, adica cu circa 4 ore inainte de a te culca.
Dieta cu hrisca si kefir
Principalul avantaj al acestei diete este ca intr-o saptamana puteti slabi in medie 7-8 kilograme! In toata aceasta perioada energia va fi mentinuta, pentru ca hrisca si kefirul au multi nutrienti.
Cel mai mare dezavantaj este faptul ca e restrictiva si greu de urmat. O sa va saturati de gustul de hrisca si kefir. Aveti nevoie de multa ambitie pentru a o finaliza. Daca aveti diabet ar fi bine sa intrebati medicul, pentru ca hrisca scade nivelul glucozei din sange.
In cazul in care vreti sa “trisati” si sa nu urmati dieta exact asa cum este, puteti sa includeti in meniul zilnic: o supa, o salata, broccoli preparat la aburi sau fasole verde fiarta. Chiar si o friptura mai mica. Nu uitati, daca veti face asta trebuie sa reduceti consumul de hrisca.
Ca sa nu apara efectul de yo-yo, ideal ar fi sa reluam treptat alimentatia normala. In prima saptamana dupa finalizarea dietei trebuie sa evitam alimentele grase si dulci. Apoi sa mentinem portiile mici si regulate si sa nu mancam mult inainte de culcare.