Luna noiembrie este ultima lună de toamnă. Odată cu începutul acesteia, vremea devine mult mai rece decât până atunci. Temperaturile scad, iar afară începe să miroasă, ușor-ușor, a iarnă! Pentru copii, luna noiembrie este un motiv de bucurie pentru că, apoi, începe oficial iarna de la data de 1 decembrie, iar de atunci și până la Crăciun mai sunt doar câteva săptămâni!

Luna noiembrie este a 11-a lună a anului în calendarul gregorian, dar și una dintre cele patru luni cu o durată de 30 de zile.

Această lună mai este numită, în termeni populari, „Brumar”. 

În rândurile ce urmează v-am pregătit cele mai interesante curiozități despre luna noiembrie!

Curiozitati despre luna noiembrie

În luna noiembrie este bine să reflectăm asupra vieții

[Sursa foto: Unsplash]

Luna noiembrie se mai numește și Brumar. Care este explicația?

Așa cum am menționat mai sus, luna noiembrie este denumită, în termeni populari, „Brumar”. Explicația celui de-al doilea nume al său este una simplă. Această perioadă din an este văzută ca fiind timpul brumei, când sunt însămânțate toate grânele de toamnă, iar totul este pregătit pentru următorul anotimp, iarna.

Luna noiembrie începe, de obicei, în aceeași zi a săptămânii ca luna martie și februarie, cu excepția anilor bisecți.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2023. Temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite. Anunțul meteorologilor

Luna noiembrie este o perioadă de tranziție, deoarece se face trecerea de la toamnă la iarnă. Deși unele zile încă sunt însorite, vremea rece începe să își facă apariția în termeni mai serioși decât până până acum, iar zilele ploiase vor fi tot mai dese. 

Luna noiembrie este asociată cu sfârșitul unui ciclu și începutul altuia. Spiritual vorbind, această lună simbolizează finalizarea unor planuri personale sau proiecte, atât personale cât și la locul de muncă, pe care oamenii le-au avut în anul care este aproape de sfârșit.

Curiozitati despre luna noiembrie

Luna noiembrie este „luna iubirii” în Spania

[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Horoscopul lunii noiembrie 2023. Ce surprize ne-au pregătit astrele?

Curiozități despre luna noiembrie

Luna noiembrie, în unele tradiții, este văzută ca o perioadă benefică pentru reflectare și conectare spirituală. Aceasta este considerată luna introspecției, când oamenii ar trebui să ia o pauză de la tot ce au de făcut și să își analizeze viața. După ce fac acest lucru, este important ca aceștia să își exprime recunoștința pentru binecuvântările de care au parte în această viață.

Tot în luna noiembrie, oamenii se pregătesc pentru noul an, care simbolizează noile începuturi. Așadar, această lună este perioada în care ne încheiem socotelile cu trecutul și facem pași către viitor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Una dintre cele mai interesante și amuzante curiozități despre luna noiembrie este faptul că aceasta este singura lună pe care Shakespeare nu a menționat-o niciodată în nicio piesă de-ale sale.

Luna noiembrie este luna iubitorilor de budincă, în special cea cu banane. Cei care nu sunt împătimiții budincii trebuie să știe că există și pentru ei o sărbătoare în această lună. Astfel că, în această perioadă are loc Ziua Sandwich-ului (3 noiembrie), Ziua Nachos (6 noiembrie), Ziua Murăturii (14 noiembrie), Ziua Pâinii prăjite (28 noiembrie). Ultima din acest șir incredibil de evenimente din luna noiembrie este Ziua Plăcintei cu lămâie, celebrată pe 29 noiembrie.

Luna noiembrie este văzută și ca luna iubirii în Spania. Această lună este considerată a fi cea mai bună pentru exprimarea iubirii!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si