Close sidebar
Close sidebar

Curs valutar BNR azi, 10 martie 2022. Evoluţia euro și a dolarului

Curs valutar BNR azi, 10 martie 2022: Evoluţia euro și a dolarului. Noul curs valutar va fi actualizat de Banca Națională a României, în jurul orei 13:00, atunci când vom afla noile prețuri ale monedelor internaționale.

Alina Raducu,

Curs valutar BNR azi, 10 martie 2022. Evoluţia euro și a dolarului

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: Curs valutar BNR azi, 10 martie 2022. Iată cotațiile monedelor internaționale de la ultima raportare a instituției BNR, pentru azi, 10 martie 2022:

Un euro= 4.9488 lei

Un dolar american= 4.4859 lei

O liră sterlină= 5.9016 lei

Un franc elvețian= 4.8406 lei

Un gram de aur= 287.7500 lei

Pe piaţa interbancară, în dimineaţa zilei de 10 martie 2022, un euro se tranzacţiona în jurul valorii de 4,9479- 4,9482 lei.

Deşi cursul interbancar nu înregistreată fluctuaţii mari, la casele de schimb din România, un euro depăşeşte, atât la vânzare, cât şi la cumpărare, pragrul de 5 lei. S-a ajuns în această situaţie în condiţiile în care este o lipsă de cash în piaţa, în contextul războiului din Ucraina. Românii speriaţi au ales, aşadar, să cumpere euro, în eventualitatea incertitudinilor privind invazia Rusiei în Ucraina.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Știrile Kanal D vă prezintă în timp real noile cotații ale monedelor internaționale. Până când cursul valutar va fi actualizat, vom vedea care au fost schimbările din lumea monetară la ultima raportare a instituției BNR de joi, 9 martie 2022.

Vezi care sunt cotațiile zilei pentru euro, aur, dolar și alte monede internaționale!

Citeste si: Rusia, sub sancțiuni puternice. „Va fi tratată ca un stat ostil, izolat de fluxurile globale și de investiții”

Curs valutar BNR pentru data de 9 martie 2022. Cum evoluează euro și celelalte monede internațioale!

Curs valutar BNR pentru Euro

1 euro – 4.9490 lei

În ultima ședință a BNR de miercuri, 9 martie, moneda euro a scăzut ușor în fața leului românesc, ajungând la o cotație de 4.9490 lei. 

Citeste si: Furtună pe piețele financiare după ce Rusia a declanșat atacul în Ucraina. Prețul petrolului a explodat, rubla s-a prăbușit

Ultimul maxim istoric al monedei euro a fost de 4.9495 lei, cotație înregistrată pe 22 septembrie 2021.Totodată, estimările arată că euro va atinge anul acesta 5 lei, cotație pe care unele prognoze o anticipau și pentru 2021.

Curs valutar BNR azi, 10 martie 2022. Evoluţia euro și a dolarului

[Sursa foto: PixaBay]

Curs valutar BNR pentru Dolar

1 Dolar= 4,5493 lei

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Cotația dolarului american, a înregistratpentru a doua zi, o scădere semnificativă, ajungând la valoarea de 4.5069 lei, miercuri, 9 martie pe piaţa românească, în comparație cu valoarea afișată la cursul anterior. 

Important de menționat este faptul că, de pe 10 februarie, când a fost apreciat la 4.3218 lei, dolarul american își menține tendința de apreciere în fața leului românesc.

Curs valutar BNR pentru Lira Sterlină

O liră sterlină= 5.9369 lei

Citeste si: România ar putea trece la moneda euro. Ce anunț a făcut ministrul Finanțelor

Miercuri, 0 martie, lira sterlină a ajuns la o cotație în valoare de 5.9369 lei. Mai exact, lira a crescut ușor față de ultima actualizare a BNR de marți.

Curs valutar BNR azi, 10 martie 2022. Evoluţia euro și a dolarului

[Sursa foto: PixaBay]

Curs valutar BNR pentru Francul Elvețian

1 Franc Elvețian= 4.8584 lei

Francul elveţian a fost cotat miercuri, 9 martie, de Banca Națională a României, cu o scădere semnificativă, astfel ajungând la cotația de 4.8584 lei, față de cotația de la ultima raportare în ședința BNR de marți. 

Gramul de aur= 293,4849 d lei

Valoarea unui gram de aur a fost cotat în scădere și miercuri, 9 martie, și astfel a ajuns la 291.8087 de lei.

Citeste si: Casele de schimb valutar au rămas fără valută, după ce românii au cumpărat euro și dolari americani

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI