In articol:
- Legea pensiilor speciale revine în Parlament
- Mai puțin de o lună pentru adoptarea reformei pensiilor
Legea pensiilor speciale a fost declarată parțial neconstituțională și Parlamentul trebuie să o corecteze, potrivit deciziei CCR. Parlamentarii ar putea avea o întâlnire de urgență într-o sesiune extraordinară cu scopul de a corecta aspectele declarate neconstituționale de Curtea Constituțională a României.
Legea pensiilor speciale revine în Parlament
Preşedintele CCR Marian Enache a declarat că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord conform deciziei Curții, scrie news.ro.
Citeste si: Mihaela Rădulescu și Felix Baumgartner își măresc familia după un deceniu de relație- wowbiz.ro
De asemenea, președintele a mai menționat că „a mai reţinut că impozitarea nu poate avea un caracter sancţionator pentru că se ajunge practic la o regândire şi restructurare indirectă a însăşi bazei de calcul a pensiei de serviciu”.
Citește și: VIDEO- Guvernul taie din cheltuieli
„Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament pentru fi pusă în acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţia României.
Citeste si: Anunț pentru gospodinele de la bloc! Obiceiul care va fi taxat de la 1 ianuarie 2025- kfetele.ro
Mai puțin de o lună pentru adoptarea reformei pensiilor
CCR a judecat miercuri sesizarea Curții Supreme în ceea ce privește pensiile speciale. Legea a revenit pe masa CCR, după ce săptămâna trecută judecătorii au amânat dezbaterile. Guvernul are la dispoziție mai puţin de o lună pentru a adopta reforma pensiilor speciale. În caz contrar poate să piardă a treia tranșă din Planul Național de Redresare şi Rezilienţă, este vorba de 3 miliarde de euro.
Citește și: VIDEO- Aleșii „scumpi” la vorbă: Au fost auziţi în Parlament doar la depunerea jurământului