Curtea Constituțională analizează sesizarea președintelui, iar decizia va stabili și ce se va întâmpla cu majorarea alocațiilor. Alocațiile copiilor pe 2019 se vor mări, așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului, ce a fost publicată de curâbd în Monitorul Oficial. Data la care se vor face plățile nu a fost stabilită încă, deoarece bugetul de stat pe 2019 a fost contestat de președinte la CCR.

Iohannis a reclamat faptul că Legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

Citeste si: Imagini halucinante surprinse la Galați! Un medic a fost atacat de un tânăr pe holurile spitalului. De la ce a pornit agresiunea

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De asemenea, Curtea va analiza şi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, formulată de preşedinte, informează News.ro.

În ceea ce priveşte bugetul, preşedintele afirmă în sesizare că au fost încălcate rolului şi atribuţiile Consiliului fiscal. De asemenea, în opinia preşedintelui, au fost încălcate principiile şi reglementările privind responsabilitatea fiscal-bugetară, dar şi normele de tehnică legilsataivă.

Citeste si: Drama unei femei. Nu o angajează nimeni pentru că este supraponderală

“Prin nejustificarea diferenţelor semnificative faţă de previziunile Comisiei Europene, Legea bugetului de stat pe anul 2019 a fost adoptată cu încălcarea art. 1 alin. (5) din Constituţia României, prin nesocotirea normelor amintite din Legea finanţelor publice şi a art. 148 alin. (2) şi (4) din Constituţie, prin încălcarea unei obligaţii a statului român ce decurge din directiva europeană amintită”, spune Iohannis.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si