Instanta Curtii de Apel Bucuresti a mentinut astfel decizia Tribunalului Capitalei, care în 9 august a respins cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de punere sub control judiciar a primarului Craiovei pe motiv ca a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe probe din dosarul în care este judecata, informeaza News.ro.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a declarat ca denuntatorul din dosarul sau, Petre Becheru, este "transformat într-un hartuitor” si ca vrea sa îl dea în judecata, iar în instanta sa ceara ca acesta sa fie supus unei expertize psihiatrice.

Ea a precizat ca ceea ce s-a cerut în sala, respectiv sa nu ia legatura cu martori din dosarul sau, nu este realizabil, având în vedere ca este o persoana publica si unii martori sunt functionari din Primaria Craiovei.

”Nu ca nu as mai avea voie sa vorbesc despre proces, ci pur si simplu a cerut sa nu mai apar la radio si la televizor, ceea ce mi se pare un pic prea mult. De asemenea, au cerut sa nu iau legatura cu martorii si cu denuntatorii din dosar. Eu nu am luat legatura cu denuntatorii din dosar. Martorii sunt functionari ai Primariei Craiova, cu care lucrez zi de zi, pe care nu i-am întrebat niciodata ce au spus la DNA, ce au declarat acolo. Sunt chestiuni pe care le-am înteles foarte clar cum functioneaza si nu am facut niciun fel de greseala din acest punct de vedere.

A mi se interzice acum sa iau legatura cu jumatate din Primarie, mi-e teama ca ajungem în situatia în care intram într-un blocaj. Acestea sunt lucrurile pe care le-a cerut DNA. Din punctul meu de vedere, s-a mers mult prea departe si cred ca si denuntatorul a mers mult prea departe, pentru ca nu mai sunt jigniri aduse ca primar al Craiovei, ci ca femeie, ca mama. Sunt aluzii cu conotatie sexuala, tot felul de jigniri”, a declarat Olguta Vasilescu, dupa judecarea contestatiei DNA.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Si la Tribunalul Bucuresti, procurorul DNA a cerut, în 9 august, sa îi interzica primarului Craiovei sa participe la emisiuni de radio si de televiziune si sa se apropie de martori sau de denuntatori.

"Vreau sa faceti o distinctie între calitatea mea de om politic si cea de primar al Craiovei deoarece cetatenii vor sa stie care sunt acuzatiile care se aduc primarului lor. Pâna saptamâna trecuta ei au auzit doar o parte, respectiv acuzatiile de la DNA si de la denuntatorul Petre Becheru, care a postat pe paginile sale de Facebook materiale denigratoare si amenintatoare la adresa mea. Eu am primit rechizitorul în data de 27 iulie, iar toata presa l-a primit în data de 19 iulie si a fost invadata de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reactie pâna la primirea rechizitoriului. Concomitent, Petre Becheru s-a activat mediatic si m-a numit betiva, infractoare, mafiota. Totul culminând cu faptul ca am trimis un angajat de la Regia de Transport sa îl ameninte si sa îl mituiasca pentru a retrage denuntul.

Nu am nicio legatura cu acel angajat de la Regia de Transport Craiova. Îl cunosc pe acesta, dar nu am vorbit cu el de un an si sapte luni. Îl cunosc doar din vedere. Petre Becheru este cel care l-a sunat si l-a si înregistrat pe acel angajat, pentru a provoca probabil un nou denunt", a sustinut atunci primarul Craiovei, în fata judecatorilor.

În aceeasi zi în care s-a judecat cererea DNA de punere sub control judiciar a Olgutei Vasilescu, denuntatorul acesteia, Petre Becheru, a fost audiat la DNA, el declarând atunci ca "doamna Olguta" si-a transformat institutiile subordonate în structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra martorilor.

Procurorii au sustinut ca au formulat cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei pentru ca, dupa trimiterea în judecata, Olguta Vasilescu a încercat sa îl discrediteze pe martorul denuntator si a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

DNA a sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii, pentru postarea pe pagina de Facebook a Olgutei Vasilescu a unor documente din dosarul în care a fost trimisa în judecata.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost trimisa în judecata, pe 19 iulie, în dosarul în care este acuzata de luare de mita si spalare de bani. În acelasi dosar sunt judecati, de Tribunalul Bucuresti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si