Close sidebar
Close sidebar

Curtea de Apel București anunță că, de pe 21 iunie, își va continua activitatea doar în cazuri urgente

De miercuri, 21 iunie, Curtea de Apel din București, a decis continuarea activității doar în cazurile penale cu arestați și cele cu minori. Această decizie este o formă de protest față de proiectul reformei pensiilor de serviciu.

Elena Tasca,

Curtea de Apel București(CAB) contestă decizia ministrului muncii.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Curtea de Apel București(CAB) contestă decizia ministrului Muncii, Marius Budăi, cu privire la modificările aduse pensiei de serviciu a magistraților. Acesta a precizat că ultima variantă a pensiilor speciale prevede un impozit de 15% pentru ce depășește un salariu mediu net.

Protest la Curtea de Apel București. Magistrații își încetează activitatea

În urma deciziei care prevede un impozit de 15% la pensiile speciale care depășesc un salariu mediu net, Curtea de Apel București anunță că își va înceta activitatea în semn de protest.

CAB a precizat că va continua activitatea doar în departamentele care se ocupă de rezolvarea cazurilor penale și a celor cu și despre minori.

Secțiile care se ocupă de cazurile comerciale, litigii de muncă și asigurări sociale, civile și administrative își vor înceta complet activitatea.

De asemenea, CAB a menționat că nu va mai judeca nici cazurile anterioare urgente, care necesitau a fi rezolvate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Femeie executată silit, pentru un contract de credit nesemnat de ea/ Adrian Cuculis: ”Nu aceasta a ridicat banii”

Ce măsuri a luat Curtea de Apel

Prima măsura prin care Curtea de Apel a decis atacarea deciziei cu privire la impozitul pensiilor de serviciu a fost contestarea deciziei la Curtea Constituțională. Magistrații au declarat, conform Profit.ro, următoarele "Eliminarea acestei componente a independenței judecătorului este în dezacord cu jurisprudența constantă a Curții Constituționale care a decis că eliminarea acestei pensii pentru judecători este contrară exigențelor actuale, pe care importante documente internaționale le exprimă în mod direct cu privire la drepturile judecătorilor, în considerarea importanței rolului acestora în apărarea statului de drept".

Parcursul contestației nu este cunoscut în acest moment.

Impozit de 15% la pensiile speciale care depășesc un salariu mediu net

A doua măsură adoptată de magistrați a fost întreruperea activității în mai multe județe din țară. În Timișoara, Buzău, Prahova și Dâmbovița, activitatea acestora a fost întreruptă. Astfel, rezolvarea cazurilor care nu au caracter urgent este amânată până când Curtea de Apel decide că își va relua activitatea.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Dosarul capilor poliției, în cazul de la Onești, a fost clasat

Marius Budăi, ministrul Muncii, decide majorarea impozitului pensiilor speciale la 15%

Într-o declarație oferită luni, Marius Budăi a menționat că ultima variantă în ceea ce privește pensiile speciale este un impozit de 15% pentru ce depășește un salariu mediu net. Acesta a menționat că decizia finală va fi adoptată în urma unei sedințe care va avea loc marți.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI