Close sidebar
Close sidebar

Curtea de Apel se prounta astazi asupra cererii lui Victor Ponta de suspendarea ordinului de retragere a titlului de doctor

Curtea de Apel Bucuresti este asteptata sa se pronunte, vineri, asupra cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor. Avocatul fostului premier a sustinut, vinerea trecuta, in fata instantei ca ordinul prin care lui Ponta i-a fost acordat titlul de doctor nu poate fi revocat dupa 13 ani, daca a produs efecte, in timp ce avocatul Ministerului Educatiei a spus ca nu ordinul ministrului ar fi trebuit atacat, ci hotararea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

,


DISTRIBUIE
acest articol

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa se pronunte vineri, asupra cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, dupa cum au anuntat pe 21 octombrie.

Victor Ponta nu a fost prezent, vinerea trecuta, la Curtea de Apel Bucuresti, dar avocatul sau a sustinut, in fata instantei, ca ordinul prin care ministrul Educatiei i-a retras titlul de doctor anuleaza un alt act administrativ, ordinul 5.663 din 15.12.2003, prin care lui Ponta i-a fost atribuit titlul de doctor, document care a produs efecte in circuitul civil.

Avocatul fostului premier a adaugat ca un act nu poate fi revocat dupa 13 ani daca a produs efecte.

" In baza acestui titlu, Victor Ponta a fost primit in randul avocatilor. Asa a primit si titlul de conferentiar. Ministerul Educatiei a ignorat si dispozitia Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice (CNECS) din 2012, care a hotarat ca nu a plagiat.

CNECS era competent sa analizeze sesizarile si contestatiile privind inclusiv plagiatul. S-a dorit o sanctionare a reclamantului. Persoana petitionara devine si persoana care semneaza pentru retragerea titlului de doctor, vorbim de dl. Mircea Dumitru", a spus aparatorul lui Ponta.

Avocatul s-a referit si la analiza din Baroul Bucuresti, care a suspendat o decizie privind excluderea din avocatura a lui Victor Ponta.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"In prezent, Baroul analizeaza excluderea reclamantului din barou si am depus actele in acest sens. Va rog sa vedeti ce se intampla cu toate hotararile luate in calitate de avocat, vorbim de o insecuritate juridica", a spus avocatul fostului premier.

La randul sau, avocatul Ministerului Educatiei a sustinut ca hotararea CNATDCU este actul administrativ care ar fi trebuit atacat pentru a fi suspendat.

"Noi am aplicat legea. Toate criticile reclamantului nu subzista. Ponta s-a referit la doctoratele din cercetare care sunt facute de cercetatori salarizati. Nu sunt depuse dovezi la dosar ca Ponta este conferentiar, din moment ce nu are o cercetare stiintifica", a spus avocatul Ministerului Educatiei, potrivit News.ro.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, in 14 octombrie, cererea lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, dupa ce avocatii fostului premier au depus la instanta un document in care este invocat un alt temei juridic pentru aceasta solicitare, iar reprezentantul Ministerul Educatiei a cerut un nou termen de judecata pentru a avea timp sa studieze noile acte.

Solicitarea de suspendare a ordinului de ministru prin care lui Victor Ponta i-a fost retras titlul de doctor a fost depusa in 23 august la Curtea de Apel Bucuresti, iar in 6 octombrie a fost inregistrata, tot la CAB, cererea de anulare a ordinului ministrului Educatiei.

In 13 septembrie, Baroul Bucuresti a amanat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta din avocatura, pana cand Ministerul Educatiei va solutiona contestatia lui Victor Ponta privind ordinul de retragere a titlului de doctor si Curtea de Apel Bucuresti va da o hotarare in cazul solicitarii fostului premier.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucuresti a fost depusa de Monica Macovei, care motiva ca fostul premier nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in Drept, fara examen.

Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a transmis, in 1 august, Ministerului Educatiei decizia finala din 27 iulie, prin care s-a confirmat ca teza de doctorat semnata de Victor Ponta nu respecta standardele de etica a cercetarii stiintifice si a propus, in consecinta, retragerea titlului de doctor in Drept, in baza articolului 170 din Legea Educatiei nr. 1/2011.

Ulterior, ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mircea Dumitru, a semnat ordinul prin care i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor in drept acordat de Universitatea Bucuresti in 15 decembrie 2003.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI