In urma unui audit financiar asupra bugetului Consiliului Judetean s-a constatat ca 70.000 de lei ar fi fost acordati de către consilierii judeţeni federaţiei care a organizat evenimentul, tocmai pentru va festivalul a generat un profit de aproape 23 de milioane de euro.

Cu 70.000 de lei ar fi fost prejudiciat bugetul judeţului Cluj în 2015 în urma acordării unor finanţări nerambursabile către Federaţia SHARE, organizatorul festivalului UNTOLD, informeaza Digi24.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Consiliul Judetean a contestat raportul Curtii de Conturi. „ Neavând legislaţie care să spun Nu! Stop Joc! Nu se poate finanţa cultura care este finanţată şi din biletele participanţilor! Ceea ce legea nu interzice înseamnă că permite deci cam asta era optica Consiliului Judeţean. Drept pentru care s-a luat decizia de a fi contestată decizia Curţii de Conturi”, a declrat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

O situatie similara a avut loc si la Primaria Cluj-Napoca,  cand institutia a finantat festivalul UNTOLD cu aproape trei milioane si jumatate de lei. Organizatorii festivalului din acel an, federatia Share, au declarat ca au respectat toate regulile impuse de Consiliul Judetean.

In acest an, autoritatile locale nu mai finanteaza organizarea festivalului. Evenimentul ce va avea loc la inceputul lunii august va fi organizat exclusiv din fonduri private.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si