La moaștele Sfintei Parascheva sunt lăsați să intre doar cei care au buletin de Iași, măsura fiind luată de autorități pentru a stopa răspândirea infecției de Sars-Cov-2.

Așa cum era de așteptat, clericii au fost mâhniți de decizia luată de autorități. „Printr-o decizie nedreaptă și discriminatorie, pelerinilor li s-a interzis să mai vină la Iași anul acesta. Astăzi, începând cu ora 06.00, ar fi trebuit să fie scoasă racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva și așezată pe baldachinul ce se împodobea cu flori în fiecare an.

Nemaifiind pelerini – de dimineață au fost doar câțiva închinători-, racla a rămas în Catedrală”, a transmis Sturzu.

Citeste si: Directorul Spitalului din Iași avertizeaza: „În două săptămâni, medicii vor trebui să aleagă pe cine tratează sau nu”

Mesajul autorităților

Raed Arafat a spus, luni seara, că sărbătorile religioase vor fi permise, însă doar cu participanți din localitatea respectivă. Prin urmare, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva vor avea voie doar cei din Iași.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Referitor la organizarea sărbătorilor religioase, sunt permise doar celor cu domiciliul în localitatea unde se desfășoară, fără pelerini din alte localități.

Riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă”, a anunțat Raed Arafat.

Citeste si: Noi școli închise de coronavirus. Toți elevii intră în scenariul roșu, de învățare online

„În zonele cu incidență 1,5 la mia de locuitori, recomandarea este ca toți agenții economici, publici și privați, să ia în considerare munca de la domiciliu și unde nu se poate decalarea programului.

Acest lucru trebuie să devină o obligație în toate zonele cu incidență mai mare de 1,5 la mia de locuitori”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si