Cutremurul s-a produs la o adâncime de 85,2 km, potrivit Institutului geologic al Statelor Unite (USGS), şi a lovit coasta de sud-est în largul localităţii. Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la ora 12.50 (2.50 GMT), la câteva sute de kilometri nord-est de capitala Port Moresby. PTWC a avertizat persoanele care locuiesc în zonele de coastă pe o rază de 300 km de epicentru, invocând riscul de valuri "periculoase". Nu au existat informaţii imediate cu privire la posibile pagube cauzate de cutremur. 

Citeste si: Masca de protecție afectează respirația? Experiment făcut în fața camerelor. Filmarea a devenit virală

Din cauza mijloacelor precare de comunicaţie din Papua Noua Guinee, dificultăţii terenului şi lipsei drumurilor, uneori durează mai multe zile pentru a se afla amploarea impactului dezastrelor naturale în arhipelag, potrivit Agerpres.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirusul nu afectează doar plămânii. Oamenii de știință au făcut anunțul îngrijorător

Cutremur puternic cu 2 ani în urmă

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, scena unei intense activităţi vulcanice şi seismice. În februarie 2018, un seism cu magnitudinea 7,5 în centrul arhipelagului Papua Noua Guinee a făcut cel puţin 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si