Un cutremur a zguduit din nou România! Seimul s-a produs în județul Vrancea, Buzău, la ora 00:05, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Este acest cutremur un motiv de îngrijorare pentru români?

Cutremurul a avut o magnitudinea de 4.7, și a avut loc la adâncimea de 140 km. Seismul s-a produs la 53km Vest de Focșani, 59km Nord-Vest de Buzău, 61km Sud-Est de Sfântu-Gheorghe, 70km Est de Brașov, și 85km Nord-Est de Ploiești. 

Cutremur Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 a avut loc în zona Vrancea.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Funcționarii publici care poartă însemne religioase la vedere ar putea fi obligați să renunțe la aceste „accesorii”: „Nu înțeleg de ce mie mi-ar interzice să port cruce, că nu fac rău nimănui”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Specialiștii spun că acest cutremur nu este un motiv de îngrijorare în acest moment, însă în continuare populația trebuie să fie pregătită pentru o astfel de situație.

”Nu trebuie să ne mire sau să ne punem probleme. S-a întâmplat ceva în zona Vrancea, nu i-a convenit ceva și la altitudinea asta deplasarea a fost probabil de ordinea centimetrilor, nu a fost o cauză majoră”,

a spus seismologul Mihai Diaconescu pentru Antena 3 CNN.

Cutremurul s-a simțit și în București

Acesta a fost resimțit și în București, dar și în alte orașe din țară. Și duminică, 3 decembrie un alt cutremur cu magnitudinea de 3,2 a avut loc tot în județul Vrancea, Buzău. De data aceasta, cutremurul s-a produs la o adâncime de 146.1 km la ora 12:43.

Cutremur Vrancea

Un cutremur care a avut loc în zona Vrancea s-a resimțit și în București.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cătălin Cherecheș încearcă să scape de extrădarea în România. Cât ar putea dura procedura de extrădare a fostului primar din Baia mare, în acest caz

Cel mai mare cutremur din acest an înregistrat în România a fost de 5.7 magnitudine şi a avut loc pe 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Însă, cel mai mare cutremur din România a avut loc în anul 1977 și a avut 7,9 grade pe scara Richter. Acest seism s-a resimțit de la Moscova și Sankt Petersburg până în Istanbul, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Atunci, peste 1000 de oameni și-au pierdut viața.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si