Cel putin 18 oameni si-au pierdut viata in urma unui cutremur cu magnitudinea 6.7, care s-a produs la primele ore ale zilei de miercuri in regiunea montana Southern Hihghlands din Papua Noua Guinee, cifra amplificând bilantul deceselor din urma miscarii telurice de saptamâna trecuta.

Epicentrul seismului a fost localizat la 31 de kilometri sud-vest de zona in care s-a produs cutremurul cu magnitudinea 7.5, care a provocat decesul a cel putin 75 de persoane, potrivit informatiilor publicate, marti, de presa locala.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Autoritatile guvernamentale au anuntat anterior ca cifra persoanelor decedate este de 55, dar evaluarile continua, iar Crucea Rosie a indicat existenta a cel putin 67 de victime, scrie Agerpres.

In urma seismului, mai multe locuinte s-au prabusit si s-au inregistrat alunecari masive de teren. in plus, au fost distruse retelele de comunicatii si de transport din provinciile izolate Southern Highlands, Hela, Enga si Western.

Seismul din noaptea de marti spre miercuri a fost cea mai puternica dintre numeroasele replici care au zguduit regiunea bogata in resurse naturale.

Acum, eforturile echipelor de salvare si aprovizionare cu ajutoare pentru cei circa 150.000 de locuitori au devenit si mai mari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si