Seismul, localizat la o adâncime de zece kilometri, a zguduit o zonă situată la 17 kilometri sud-est de oraşul Borazjan miercuri, la ora locală 6.49 (5.19, ora României), potrivit USGS.

Cutremurul a fost resimţit la Bushehr, unde se află centrala nucleară

Nicio victimă şi nicio pagubă nu au fost anunţate imediat, potrivit Irna, care citează un reprezentant al centralei.

Citeste si: Cutremur de magnitudine 3,4 în zona Vrancea

Iranul a lansat miercuri 22 de rachete asupra unor baze americane în Irak, ca represalii faţă de asasinarea generalului Qasem Soleimani, iar un avion care decola de la Teheran s-a prăbuşit, iar 170 de oameni au murit.

Al doilea cutremur în două săptămâni

Cutremurul are loc la două săptămâni după un seism de magnitudinea 5,1 în aceeaşii regiune, care nu s-a soldat cu victime şi nu a provocat pagube importante.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Centrala Bushehr, care produce 1.000 de megawaţi, a fost construită de Rusia, cu ani de întârziere, şi a fost dată în folosinţă în mod oficial în septembrie 2013.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea 3,7, în zona sesimică Vrancea

În 2016, întreprinderi ruse şi iraniene au început să construiască două reactoare de 1.000 de megawaţi suplimentare la Bushehr. Lucrările de construcţie urmează să dureze zece ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si