În ziua de 23 ianuarie 2024, la ora 01:19:28 (ora locală a României), s-a produs în Kyrgyzstan-Xinjiang un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.5, la adâncimea de 10.0 km, potrivit INFP.ro.

Replica a venit la scurt timp după ce, în ziua de 22 Ianuarie 2024 la ora 23:43:05 (ora locală a României) s-a produs în Southern Xinjiang, China, un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.3,

la adâncimea de 10.0km.

Cutremur cu magnitudinea 7 în vestul Chinei

Un seism cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter a avut loc în vestul Chinei, la granița cu Kârgâzstanul, la 27 de kilometri adâncime.  

Cutremurul a fost resimțit până în Capitala Indiei, la 1.400 de kilometri distanță. Clădirile aflate în zonă au fost zguduite, oamenii ieșind din case panicați.

Siesmul a fost înregistrat imediat după ora locală 2:00 (luni, 20.00 ora României), la o adâncime de 13 kilometri, în regiunea chineză Xinjiang, la vest de oraşul Aksu şi la 129 de km vest-nord-vest de Aykol.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Citește și: Cutremur de 5,5 pe scara Richter! Replica vine la scurt timp dupa cel de 5,3 din China

Seismul a fost urmat de replici

Acest seism a fost urmat de replici cu magnitudinea de peste 5 grade. La scurt timp, alte trei seisme au fost înregistrate în zonă, mai exact cu magnitudini de 5,5 şi 5,1 şi 5,0.

Potrivit USGS, sunt posibile victime, deşi nu au fost raportate deocamdată victime în zona muntoasă şi rurală în care s-a produs cutremurul.

"Sunt probabile pagube semnificative, iar dezastrul este potenţial extins", arată USGS în raportul său.

În decembrie, un cutremur produs în nord-vestul Chinei a ucis aproape 150 de oameni. 

Citește și: Cutremur în România, duminică dimineața. Ce magnitudine a avut seismul

În urmă cu o săptămână, aceeaşi regiune Xinjiang, cea mai mare din China, a fost afectată în urma căderilor masive de zăpadă. În acest context, au fost blocați 1.000 de turişti într-un sat pitoresc de munte, potrivit Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si