Cutremurul a avut loc vineri la ora locală 11.47 (18.02 GMT), având o adâncime de 18 kilometri, în zona puțin populată a districtului Jumla. Seismul a fost simțit în numeroase orașe din nordul Indiei și chiar la New Delhi, la aproximativ 500 de kilometri distanță.

Epicentrul a fost localizat la 42 de kilometri sud de Jumla, în apropierea graniței cu Tibet, conform informațiilor furnizate de Institutul american de geofizică US Geological Survey (USGS).

Citește și: Ziua 29 de război Israel- Hamas. SUA face tot posibilul să elibereze ostaticii din Gaza. ONU, despre atacul israelian asupra convoiului de ambulanțe: „O întreagă populaţie e traumatizată”

Districtele Jajarkot și Rukum West, care se află la sud de epicentru, au fost cele mai grav afectate până în prezent în provincia de frontieră Karnali.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Cutremur de 5,6 pe scara Richter în Nepal. Bilanțul tragic al victimelor: cel puțin 128 de persoane au decedat, iar alte 100 au fost rănite. Seismul a avut loc la miezul nopții

Cel puțin 128 de persoane au decedat, iar alte 100 au fost rănite

[Sursa foto: Profimedia]

Bilanțul tragic al seismului din Nepal: 128 de morți și 100 de răniți

Pushpa Kamal, Prim-ministrul din Nepal, și-a exprimat în urma incidentului "profunda tristeţe pentru daunele umane şi fizice cauzate de cutremur".

Nepal este adesea zguduit de cutremure, deoarece se află pe o falie geologică majoră, acolo unde placa tectonică indiană intră în coliziune cu placa eurasiatică, ceea ce a dus la formarea lanțului muntos al Himalayei.

Cutremur de 5,6 pe scara Richter în Nepal. Bilanțul tragic al victimelor: cel puțin 128 de persoane au decedat, iar alte 100 au fost rănite. Seismul a avut loc la miezul nopții

Citește și: Un alpinist a supraviețuit unei căderi de 600 de metri cu răni minore: ”Este excepțional de norocos că este în viață"

În luna noiembrie a anului trecut, un cutremur cu magnitudinea 5,6 a dus la moartea a șase persoane în districtul Doti, în apropierea zonei Jumla. De asemenea, în anul 2015, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a provocat decesul a aproximativ 9.000

de oameni și a deteriorat circa un milion de construcții.

Autoritățile locale au raportat că în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc într-o zonă izolată din vestul Nepalului, cel puțin 128 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite. Autoritățile preconizează că bilanțul victimelor ar urma să crească, a transmis AFP sâmbătă dimineața.

„Numărul răniților ar putea fi de sute și numărul deceselor ar putea crește”, a declarat oficialul districtului Jajarkot, Harish Chandra Sharma, potrivit Reuters.

Citește și: EXCLUSIV: Laura Mareș, medicul de excepție care a cucerit două vârfuri de peste 8000 de metri: ”O expediție la altitudine înseamnă un proiect de mare anvergură”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si