Close sidebar
Close sidebar

Cutremur de 5,6 pe scara Richter în Nepal. Bilanțul tragic al victimelor: cel puțin 128 de persoane au decedat, iar alte 100 au fost rănite. Seismul a avut loc la miezul nopții

Un cutremur de 5,6 pe scara Richter  a avut loc în cursul nopții în nord-vestul Nepalului. Cel puţin 128 de persoane s-au stins din viață, iar alte aproximativ 100 sunt rănite. Dezastrul natural a avut loc cu puţin timp înainte de miezul nopţii şi s-a produs în apropiere de orașul nepalez Paink. Seismul s-a resimțit în capitala Indiei, New Delhi, aflată la peste 800 de kilometri distanță, dar şi în China.

Alexandra Costea,

Cutremur de 5,6 pe scara Richter în Nepal. Bilanțul tragic al victimelor: cel puțin 128 de persoane au decedat, iar alte 100 au fost rănite. Seismul a avut loc la miezul nopții

[Sursa foto: Profimedia - Facebook Earthquake Prediction Research Project]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cutremurul a avut loc vineri la ora locală 11.47 (18.02 GMT), având o adâncime de 18 kilometri, în zona puțin populată a districtului Jumla. Seismul a fost simțit în numeroase orașe din nordul Indiei și chiar la New Delhi, la aproximativ 500 de kilometri distanță.

Epicentrul a fost localizat la 42 de kilometri sud de Jumla, în apropierea graniței cu Tibet, conform informațiilor furnizate de Institutul american de geofizică US Geological Survey (USGS).

Citește și: Ziua 29 de război Israel- Hamas. SUA face tot posibilul să elibereze ostaticii din Gaza. ONU, despre atacul israelian asupra convoiului de ambulanțe: „O întreagă populaţie e traumatizată”

Districtele Jajarkot și Rukum West, care se află la sud de epicentru, au fost cele mai grav afectate până în prezent în provincia de frontieră Karnali.

Citeste si: Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber- kanald.ro

Citeste si: Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă- wowbiz.ro

Cel puțin 128 de persoane au decedat, iar alte 100 au fost rănite

[Sursa foto: Profimedia]

Bilanțul tragic al seismului din Nepal: 128 de morți și 100 de răniți

Pushpa Kamal, Prim-ministrul din Nepal, și-a exprimat în urma incidentului "profunda tristeţe pentru daunele umane şi fizice cauzate de cutremur".

Nepal este adesea zguduit de cutremure, deoarece se află pe o falie geologică majoră, acolo unde placa tectonică indiană intră în coliziune cu placa eurasiatică, ceea ce a dus la formarea lanțului muntos al Himalayei.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Un alpinist a supraviețuit unei căderi de 600 de metri cu răni minore: ”Este excepțional de norocos că este în viață"

În luna noiembrie a anului trecut, un cutremur cu magnitudinea 5,6 a dus la moartea a șase persoane în districtul Doti, în apropierea zonei Jumla. De asemenea, în anul 2015, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a provocat decesul a aproximativ 9.000 de oameni și a deteriorat circa un milion de construcții.

Autoritățile locale au raportat că în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc într-o zonă izolată din vestul Nepalului, cel puțin 128 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite. Autoritățile preconizează că bilanțul victimelor ar urma să crească, a transmis AFP sâmbătă dimineața.

„Numărul răniților ar putea fi de sute și numărul deceselor ar putea crește”, a declarat oficialul districtului Jajarkot, Harish Chandra Sharma, potrivit Reuters.

Citește și: EXCLUSIV: Laura Mareș, medicul de excepție care a cucerit două vârfuri de peste 8000 de metri: ”O expediție la altitudine înseamnă un proiect de mare anvergură”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI