UPDATE. Cele mai multe decese au fost înregistrate în provincia Paktika, unde aproape 1000 de persoane au murit, iar 250 au fost rănite, a declarat directorul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din cadrul administraţiei talibane, Mohammad Nassim Haqqani.

Autoritățile din Afganistan și Pakistan au anunțat un seism cu magnitudinea de 6,1

Decese au fost raportate în provinciile estice Nangarhar şi Khost, a precizat oficialul adăugând că autorităţile continuă să evalueze pagubele.

Citeste si: „Prognoză de tsunami” în Japonia după un cutremur de 6 grade

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Alertă de la seismologi. "Cutremurele, risc major pentru București"

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a indicat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Cel puțin 130 de persoane au decedat

Cutremurul a fost resimţit și în capitala Afganistanului, Kabul, precum şi în capitala Pakistanului, Islamabad, conform relatărilor martorilor postate pe site-ul EMSC şi pe Twitter. 

Citeste si: Val de cutremure în Vrancea: azi noapte s-a produs cel mai puternic din această lună

"Şocuri puternice şi lungi", a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul.

"A fost puternic", a scris un alt martor din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si