Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,3 grade a lovit miercuri noaptea prefecturile din nord-estul Japoniei, Miyagi și Fukushima, informează The Japan Times.

Citeste si: A fost cutremur în România. Seismul a avut 4,2 grade

Pe scara seismică a Japoniei, cutremurul este considerat de nivel 6, adică unul extrem de puternic, cu doar un nivel sub nivelul maxim- 7. 

UPDATE. Mai multe replici după seism. Persoane rănite de la geamuri sparte

Valuri de 20 de centimetri a fost înregistrat în Ishinomaki, Prefectura Miyagi, la ora 12:20, au precizat autoritățile japoneze. Mai multe replici seismice au lovit zona Prefecturii Fukushima, inclusiv unul de nivel 4 pe scara intensității cutremurelor.

Autoritățile i-au avertizat pe locuitorii din prefecturile Fukushima, Miyagi și Yamagata să se aștepte și la alte replici.

În prefecturile Miyagi și Fukushima – unde alertele de cutremur au răsunat în mod repetat pe tot parcursul nopții – s-a spus că un număr de oameni au fost răniți în urma cutremurului, zeci de persoane fiind transportate de urgență la spitale. Nu este clar câți oameni au fost răniți, dar unii fuseseră tăiați cu sticlă spartă, potrivit Japan Times.

Alertă de tsunami după cutremurul din Japonia

Potrivit Agenției de seismologie de la Tokyo, seismul a avut loc la ora locală 23:36 (ora 16,36 ora României).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Agenția de fenomene naturale a emis și o avertizare de tsunami, cu valuri de peste 1 metru pentru cele două prefecturi, cerând locuitorilor locali să stea departe de coasta mării.

Citeste si: O femeie dispărută cu 10 ani în urmă, în tsunami-ul din Japonia, a fost găsită acum

"Dacă vă aflați într-o zonă de coastă, este recomandat să vă mutați pe un teren mai înalt", se spune în avertizarea autorităților japoneze.

Unde a avut loc seismul

După cum se poate vedea în harta de mai jos, epicentrul cutremurului de miercuri seara se află în zona de nord-est a coastei japoneze, iar avertizările de tsunami au mai multe grade de pericol, în funcție de regiune.

Cutremur de 7,3 grade în Japonia. Până la această oră nu au fost semnalate pagube materiale sau victime omenești.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si