Un cutremur de 7,4 grade s-a produs marți în largul insulei Tonga, a anunţat US Geological Survey. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 212 km, iar epicentrul a fost la o distanță de 73 km nord-vest de Hihifo, potrivit Al Arabiya.

Citește și: Misterul "Triunghiul Bermudelor", rezolvat. Un savant știe de ce dispar vase și avioane în „Triunghiul Diavolului”

Sistemul de avertizare de tsunami din SUA a anunțat că nu a existat nicio avertizare de valuri puternice după cutremurul din Oceanul Pacific.

Unde sunt insulele Tonga din Oceanul Pacific

Unde sunt insulele Tonga din Oceanul Pacific

[Sursa foto: Google]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Conform Radio New Zealand, magnitudinea seismului a fost revizuită la 7,6 grade, fără a se impune alte avertizări privind un fenomen de tsunami. 

Curemurul a avut loc la ora locală 4 dimineața, cu epicentrul la o distanță de 95 km vest-nord-vest de Hihifo, Tonga, a declarat USGS.

Seismul s-a produs la o adâncime de 210 km. 

Seism puternic și în Sumatra

În urmă cu două săptămâni, un cutremur cu magnitudinea de 7,3 s-a produs pe coasta de vest a insulei indoneziene Sumatra, la o adâncime de 15,5 kilometri și a fost urmat de mai multe replici.

A fost declanșată alarmă de tsunami, dar după două ore a fost ridicată. Oamenii s-au panicat și au fugit, dar după un timp s-au întors la casele lor, în condițiile în care autoritățile au făcut apel la prudență, scrie Reuters.

Citește și: VIDEO- O tornadă a devastat Turcia. Zonele în care s-a cutremurat pământul au fost afectate. O persoană a murit, iar alte 44 au fost rănite

Cel mai puternic tsunami declanșat de un cutremur a avut loc în martie 2011, în Japonia.

Atunci un seism cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter a lovit arhipeleagul nipon, fiind urmat de valuri de tsunami de peste 10 metri care au devastat Nord- Estul tarii si au provocat importante pagube materiale si peste 15.000 de victime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si