Locuitori îngroziţi au ieşit în grabă în stradă, în urma cutremurului, care a zgâlţâit imobile.

Epicentrul se afla în acelaşi sector al unui cutremur cu magnitudinea de 6,4, soldat cu cinci morţi, în urmă cu două săptămâni, potrivit Institutului american de geofizică USGS, care a precizat că nu exista riscul unui tsunami.

Citeste si: Nostradamus. Profeția cutremurătoare pentru 2020. Ce ne așteaptă

USGS a estimat iniţial magnitudinea seismului la 6,8.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Sala noastră municipală a fost distrusă”, a declarat pentru AFP Reuel Limbungan, primarul din Tulunan, o localitate situată în apropierea epicentrului.

”Primim informaţii cu privire la faptul că persoane au fost rănite, însă ele este necesar să fie confirmate”, a spus el.

Citeste si: Cutremur însemnat în România, noaptea trecută

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvente cutremure şi o importantă activitate vulcanică.

Cel mai sângeros seism în arhipelag, de când se înregistrează date, a avut loc în 1976 şi s-a soldat cu mii de morţi, până la 8.000, potrivit unor estimări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si