Seismul a avut epicentrul la 22 de kilometri de Jhelum şi la 140 de kilometri de Muzaffarābād și s-a produs la ora 16.01 (14.01, ora României).

Dezastrul din urma cutremurului

Seismul din Pakistan s-a produs la doar 22 de kilometri adâncime, așadar la suprafață, acesta fiind și motivul pentru care s-au produs atâtea dezastre.

Cutremurul a doborât numeroase locuințe, în special la sate acolo unde casele erau vechi, a fisurat șosele în care au căzut mai multe autoturisme, trei poduri au fost avariate, dar și foarte mulți oameni au fost răniți după ce

au fost prinși sub dărâmături sau și-au pierdut viața.

450 de răniți și zeci de morți după dezastrul provocat de cutremur. Seismul a avut 5,8 grade pe scara Richter

Citeste si: Vin ploile! Anunț de ultimă de la meteo. Ce ne așteaptă în următoarele zile

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Nicu Covaci în viață! Familia și prietenii i-au fost alături până la sfârșit. Video cutremurător: „Foarte trist era”- wowbiz.ro

O estimare inițială efectuată de armată a arătat că 22 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 160 au fost rănite. Ulterior, numărul victimelor provocate de cutremurul de suprafață s-a mărit și a ajuns la 24 de persoane decedate și alte 450 rănite.

450 de răniți și zeci de morți după dezastrul provocat de cutremur. Seismul a avut 5,8 grade pe scara Richter

Citeste si: Prognoza meteo pentru miercuri, 25 septembrie. Vremea rămâne închisă

Situația este sub control

Numeroase persoane au dormit sub cerul liber, în timp ce armata și zeci de echipe de intervenție au căutat toată noaptea persoane sub dărâmături. De asemenea, inginerii au lucrat la reconstrucția unor rute foarte importante care au fost avariate în urma seismului, a informat departamentul de comunicare al armatei din Pakistan.

450 de răniți și zeci de morți după dezastrul provocat de cutremur. Seismul a avut 5,8 grade pe scara Richter

Citeste si: Mormântul marelui regizor Lucian Pintilie este cel mai bine îngrijit loc de veci de la Bellu FOTO

Operațiunile de salvare sunt în aceste momente în plină desfășurare, iar mai mulți oameni s-au întors la locuințele lor pentru a-și strânge bunurile și a evalua pagubele. „Situaţia revine încet la normal, iar nivelul de panică în rândul populaţiei a scăzut, în ciuda unei replici care s-a produs în timpul nopţii”, a spus inspectorul general adjunct în cadrul poliţieiSardar Gulfaraz Khan.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si