Seismul a avut loc în apropierea orașelor: 44 km SV de Brașov, 62 km NE de Pitești, 78 km NV de Ploiești, 95 km SE de Sibiu, 125 km NV de București, 160km NE de Craiova, 177 km N de Ruse, 188 km SV de Bacău, 199 km SE de Cluj-Napoca și 218 km V de Brăila.

Citeste si: Cutremur puternic in Mexic

Când va avea loc un cutremur de mare magnitudine în România

Directorul Științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, profesorul Mircea Radulian, spune că este imposibil să ofere o dată exactă, însă un cutremur de amploare se poate produce în orice moment în România.

„Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fi foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a mărturisit profesorul Mircea Radulian pentru cancan.ro.

Citeste si: Harta seismică a României. Unde sunt cele mai mari șanse să se producă cutremure

Care sunt cele mai afectate zone
Când va avea loc un cutremur devastator[Sursa foto: PixaBay]

Va exista un seism devastator curând în România

Răspunsul profesorului Radulian a venit după ce seismologul Gheorghe Mămureanu, director de onoare al INFP, a spus că șansele ca un cutremur mare să aibă loc în România în următorii 20 de ani sunt foarte mici, iar prin urmare populația nu trebuie să se îngrijoreze.

Citeste si: Un cutremur de 3,5 grade s-a produs in Vrancea. E cazul sa ne ingrijoram?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si