A fost cutremur în România! Pe 03 Noiembrie 2023, la ora 11:08:37 (ora locală a României), a avut loc în zona seismică Vrancea, un cutremur slab cu o magnitudine de 3.6, la o adâncime de 80.0 km. 

În ce orașe s-a resimțit cutremurul?

Cutremurul s-a produs approape de următoarele orașe: 43km V de Focsani, 66km N de Buzau, 67km E de Sfantu-Gheorghe, 80km E de Brasov, 95km S de Bacau, 97km SV de Barlad, 99km NE de Ploiesti.

INFP a anunțat că în ziua de 02 noiembrie 2023, la ora 21:31:07 (ora locală a României), a avut loc în Muntenia, Ialomiţa, un cutremur slab cu o magnitudine de 3.3, la adâncimea de 15.0 km.

Citește și: VIDEO- Ciaran lovește ca o „bombă meteo” Europa. Cea mai puternică furtună din ultimii ani

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 50km V de Slobozia, 50km E de Bucuresti, 69km S de Buzau, 72km SE de Ploiesti, 94km NE de Giurgiu, 96km NE de Ruse.

Care au fost cele mai mari cutremure înregistrate până acum

Cel mai mare cutremur din România a avut loc în urmă cu 220 de ani. Multe persoane cred că cel mai mare cutremur din România a fost cel din martie 1977, dar un cutremur care a avut loc în anul 1802 a fost mai puternic. 

Pe 26 octombrie 1802 România a fost mișcată la propriu de un cutremur produs în zona Vrancei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

A fost cel mai puternic cutremur care a avut loc în zona Vrancei: 7,9 grade pe scara Richter și 150 de kilometri adâncime.

Citește și: VIDEO. Resturile unei alte planete, descoperite în interiorul Pământului

După alte surse cutremurul ar fi fost de 8,2 grade.

S-a resimțit în Europa, de la Varna și Vidin, până la Moscova și St Petersburg. Seismul s-a produs la 12.55. În orașul Iași, toate casele au fost afectate.

Pe 4 martie 1977 s-a produs cutremurul  despre care se vorbește de foarte mult timp, chiar și la 45 de ani de la producerea sa.

Citește și: VIDEO- Teroarea din carieră, praf și explozii. Oamenii se tem pentru viața lor

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Cutremurul s-a produs la ora 21.21, la o adâncime de 94 km.

De asemenea, magnitudinea a fost de 7,4 grade pe scara Richter. A fost cel mai distructiv cutremur de pe teritoriul României, cu peste 1.500 de morți și 1.100 de răniți.

Pe 30 mai 1990- A fost ultimul cutremur de magnitudine mare produs în România: 6,9 grade pe scara Richter. S-a produs la 13.40. Cele mai mari accelerații la nivelul solului au fost măsurate la stațiile de la Câmpina, Onești și Bolintin Vale.

Replica, de 6,4 grade pe scara Richter, a fost resimțită în noaptea de 31 mai, la 14 ore după cutremurul mai puternic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si